Mekanik klavye kopuk mod poron vs eva vs silikon hollow ping

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Mekanik klavye kopuk mod poron vs eva vs silikon hollow ping

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59785 Yanıtla
    ErcanT
    Katılımcı

Alüminyum gövdeli mekanik klavyemde tuşlara bastıkça kasanın içinden metalik bir çınlama ve boşluk yankısı (ping sesi) geliyor. Kasanın içine köpük koyun dediler. Poron mu, EVA köpük mü yoksa sıvı silikon mu dökmeliyim, hangisi o çınlama sesini tamamen keserı

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    💬 "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    📍 İstanbul (Üsküdar)
    #59787 Yanıtla
    Mehmet S.
    Katılımcı

Kardeşim alüminyum ve plastik klavyelerin o meşhur boş teneke kutu yankısına (‘hollow ping’) yakalanmışsın! Switch’in içindeki yay ve kasanın metal odacığı tuşa her vuruşunda bir çan gibi rezonansa girer.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Kasanın içine malzeme koyup o sesi keseceksin ama malzeme seçimi klavyenin ruhunu belirler: ‘Poron Köpük’: Donanım dünyasının tartışmasız kralıdır!

Açık hücreli mikroskobik gözenekli yapısıyla yüksek ve orta frekanslı tüm o metalik çınlamaları ve yankıları sünger gibi emer; klavyenin sesini tok, asil ve derin (‘thock’) hale getirir. Üstelik esnektir, PCB’ye baskı yapmaz.

‘EVA Köpük’: Kırtasiyelerde satılan ucuz köpüktür; kapalı hücreli olduğu için sesi emmek yerine sesi biraz boğar, bütçe kısıtlıysa iş görür ama Poron kadar temiz ses vermez. ‘Silikon Kalıp’: Kasanın tabanına sıvı silikon döküp dondurmaktır; klavyeyi 500 gram daha ağırlaştırır ve kasayı kaya gibi yapar ama sesi neredeyse tamamen öldürür (aşırı sessiz/muted bir klavye istiyorsan idealdir).

Benim tavsiyem: 2-3 mm kalınlığında kaliteli bir Poron plaka alıp kasanın tabanına sermendir, o çınlama sesi 1 dakikada tarihe gömülür!

💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar
    💬 "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    📍 Manisa (Yunusemre)
    #59789 Yanıtla
    Kraken_06
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    ? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."
    ? ?stanbul (Beylikdüzü)
    #59793 Yanıtla
    ErcanT
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    💬 "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    📍 İstanbul (Üsküdar)
    #59798 Yanıtla
    Rift
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Kayseri (Melikgazi)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Mekanik klavye kopuk mod poron vs eva vs silikon hollow ping konusundaki #59787 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini