Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Mekanik klavye Tape Mod nasıl yapılır, Tempest mod maskeleme bandı kuralı,
- Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 5 gün 4 saat önce
Tarik26 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Tarik26KatılımcıSelamlar, mekanik klavyemin sesini daha tok, derin ve mermersi (Thock) hale getirmek için internette klavye modifikasyonlarını araştırıyorum. Karşıma çıkan en popüler ve çılgın mod ‘Tape Mod’ (diğer adıyla Tempest Mod): Klavyeyi söküp yeşil elektronik kartın (PCB) arka lehimli yüzeyine doğrudan 2 veya 3 kat bildiğimiz kağıt maskeleme bandı (boyacı bandı) yapıştırıyorlar! Videolarda teneke gibi çınlayan klavyenin sesi bir anda 10 bin liralık lüks özel klavye sesine dönüşüyor. Elektronik devre kartına bant yapıştırmak yangın veya kısa devre riski yaratır mıı Neden koli bandı değil de sadece kağıt maskeleme bandı kullanılmalıdırı
💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB💬 "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."📍 Adana (Çukurova)
Takas Yok28Katılımcı@tarik26 yazdı:
“Mekanik klavye Tape Mod nasıl yapılır, Tempest mod maskeleme bandı kuralı,”Dostum mekanik klavye modifikasyon dünyasının son yıllardaki en ucuz, en dahi ve en mucizevi akustik buluşuna denk gelmişsin: Tape Mod (Tempest Mod)! 20 TL’lik bir kağıt boyacı bandının teneke gibi çınlayan bir klavyeyi nasıl lüks bir ‘tokur’ (Thock) canavarına dönüştürdüğünü akustik fiziğiyle anlatalım: Tape Mod Nasıl Çalışır (Akustik Alçak Geçiren Filtre)ı: Tuşlara bastığında switch’in içi ve yayı yüksek frekanslı, tiz, çıtır yankılı bir ses çıkarır (Clack).
Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bu ses dalgaları ince PCB kartından geçerek kasanın tabanına çarpar.
Sen PCB’nin arkasına 2-3 kat kağıt maskeleme bandı yapıştırdığında, bant adeta bir ‘Akustik Alçak Geçiren Filtre’ (Low-Pass Filter) görevi görür!. O teneke gibi tınlayan tiz ve metalik yüksek frekansları tamamen emer ve yok eder!.
Geriye sadece kalın, tok ve doygun bas frekanslar kalır! Klavyenin sesi anında mermer bir masaya ahşap tokmakla vuruyormuş gibi inanılmaz tok (Thock) bir sese bürünür!
EN HAYATİ KURAL: Neden ASLA Koli Bandı veya Elektrik Bandı Kullanılamazı:. Koli Bandı / Şeffaf Bant kesinlikle YASAKTIR: Şeffaf koli bantları plastik bazlıdır ve korkunç derecede Statik Elektrik (ESD) üretir!
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:36’te (İşleminin açıklaması: ‘non-conductive tape’ ile keyboard modunu yapmak) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
https://www.youtube.com/watchıv=g7-syoxeIBQ&t=36s
💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070💬 "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."📍 Manisa (Yunusemre)
ZeroCoolKatılımcıHocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB💬 "F/P her şeydir."📍 Adana (Çukurova)
Tarik26KatılımcıSöylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.
Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.
💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB💬 "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."📍 Adana (Çukurova) -
YazarYazılar