Mekanik Klavyede Hall Effect (Manyetik) Switch’ler: Rapid Trigger ve

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Mekanik Klavyede Hall Effect (Manyetik) Switch’ler: Rapid Trigger ve

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58549 Yanıtla
    LordVader_x
    Katılımcı

Normal mekanik klavyeye manyetik switch takılır m?? Hall Effect klavyelerde Rapid Trigger nasıl çalışırı

? Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? Zonguldak (Merkez)
    #58551 Yanıtla
    Turgut C.
    Katılımcı

@lordvader_x yazdı:
    “Mekanik Klavyede Hall Effect (Manyetik) Switchler: Rapid Trigger ve”

Kardeıim sakın o manyetik switch’leri normal klavyene takmak için sipariı etme, çünkü FıZıKSEL VE ELEKTRıKSEL OLARAK ?MKANSIZ! Normal mekanik klavyelerin PCB’sinde iki tane metal soket deliıi vardır ve switch’in altındaki iki bakır bacak bu deliklere girer; tuşa basınca iki bacak birbirine değer ve devre tamamlanır.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Oysa Hall Effect (manyetik) switch’lerde bacak diye bir ?ey YOKTUR!

Switch’in kökünün içinde minik bir mıknatıs vardır, klavyenin PCB’sinde ise bu mıknatısın yaydışı manyetik alanın gücünü ölçen ‘Hall Effect Sensörleri’ bulunur. Peki Rapid Trigger nedirı

Normal klavyede tuşa bastıktan sonra parmaını kaldırırken tuşun sıfırlanması için sabit bir noktaya (örneıin 2 milim yukar?) geri çıkması gerekir. Rapid Trigger’da ise mıknatıs parmaının yukarı doğru 0.1 milimlik en ufak hareketini anında algılar ve tuş giriıini sıfırlar!

Yani Valorant’ta saıa koıarken ‘A’ tuşuna bastışığın an karakter milisaniyesinde zınk diye durur (counter-strafe), sıfır bekleme süresi! Ama bunu kullanmak için klavyenin fabrikasyon Hall Effect PCB’li olması ?arttır.

? Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58557 Yanıtla
    CyberKnight_99
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    ? "ZFS pool scrub: 0 errors."
    ? Ankara (Keçiören)
    #58564 Yanıtla
    LordVader_x
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

? Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? Zonguldak (Merkez)
    #58571 Yanıtla
    Oguz35
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? Mersin (Mezitli)
    #58579 Yanıtla
    Ismail20
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

? Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    ? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."
    ? Ankara (Etimesgut)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Mekanik Klavyede Hall Effect (Manyetik) Switch’ler: Rapid Trigger ve konusundaki #58557 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini