Mekanik Klavyede Hot-Swap Switch Takarken Pin Bükülmesi ve Pad Lift-off

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Mekanik Klavyede Hot-Swap Switch Takarken Pin Bükülmesi ve Pad Lift-off

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58560 Yanıtla
    Takas Yok
    Katılımcı

Hot-swap klavyeme yeni aldışım sarı switch’leri takıyordum. Bir tuşu takarken biraz zorlandı sert bastırdım çıt etti. Klavyeyi başlayınca o tuş hiç basmıyor. Switch’i çekip çıkardım altındaki altın sarısı bacaklardan biri akordeon gibi katlanm??. Düzeltip taksam çalışır m?, yuvayı kırm?? mıyım?

? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    ? "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ? Aydın (Efeler)
    #58563 Yanıtla
    BerkeA
    Katılımcı

@takas_yok yazdı:
    “Mekanik Klavyede Hot-Swap Switch Takarken Pin Bükülmesi ve Pad Lift-off”

Hocam derin bir nefes al, bu hot-swap dünyasında herkesin en az bir kez baına gelen en klasik kazadır! Olay ?u: Switch’lerin altındaki o iki minik bakır bacak inanılmaz yumuıaktır.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Sen switch’i yuvaya oturturken 1 milim bile açılı tuttuysan, bacak o daracık soket deliıine girmek yerine deliıin kenarına çarpıp akordeon gibi içeri kıvrılmıtır.

Korkma, çok büyük ihtimalle switch bozulmadı. ?nce bir cımbız veya tırnak makasıyla o bükülen bacağı çok nazikçe dümdüz hale getir (sakın çok fazla ileri geri bükme metal yorulup kopar).

Asıl tehlike ?urada: Eıer sen o switch’e hayvan gibi abandıysan, bacak girmeyince arkadaki Kailh hot-swap soketini PCB’den geriye doğru ittirip lehimini (pad lift-off) koparm?? olabilirsin! Klavyenin kasasını aç, PCB’nin arkasına bak; siyah plastik soket yerinde sağlam duruyorsa düzeltiıin switch’i tam 90 derece dik açıyla, arkadan parmaınla soketi destekleyerek tık diye tak, çalıacaktır.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 08:33’te (Framei plastik frame ile açıktırımlı olarak açar) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=zHXZMtWOVJ4&t=513s

? Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    ? "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    ? ?stanbul (Maltepe)
    #58566 Yanıtla
    Hellfire
    Katılımcı

@takas_yok yazdı:
    “Mekanik Klavyede Hot-Swap Switch Takarken Pin Bükülmesi ve Pad Lift-off”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 Adana (Çukurova)
    #58570 Yanıtla
    Takas Yok
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    ? "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ? Aydın (Efeler)
    #58580 Yanıtla
    Levent E.
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    💬 "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    📍 Balıkesir (Karesi)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Mekanik Klavyede Hot-Swap Switch Takarken Pin Bükülmesi ve Pad Lift-off konusundaki #58563 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini