Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Mekanik klavyede tuşlar çok sallanıyor gevşek duruyor
- Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 1 saat 8 dakika önce
Doruk007 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Yunus C.KatılımcıKailh Box White switch aldım kutusunda IP56 su ve toz geçirmez yazıyor. Normal Cherry MX switchlerden içi nasıl farklı da su geçirmiyor?
”💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB📍 Konum: İstanbul (Beylikdüzü)"Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
📍 İstanbul (Beylikdüzü)
[/imza]
Cem61KatılımcıKardeşim mekanik klavye dünyasında yazı yazma hissiyatını ve tokluğunu belirleyen en kritik mühendislik farklarından biridir ‘Stem Tasarımı’! Piyasada 3 ana stem mimarisi vardır: Standart Cross Stem (Geleneksel + Şeklinde): 40 yıllık klasik Cherry MX tasarımıdır.
Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sadece ortada bir ‘+’ işareti vardır, etrafı tamamen boştur.
Üretim toleransları gereği switchin üst kapağı ile bu artı sap arasında 0.15mm boşluk kalır. Tuş kapağını taktığında parmağını tuşa dokundurduğun an tuş sağa, sola, öne, arkaya beşik gibi sallanır (Stem & Keycap Wobble)!
Tuşun tam ortasına değil de hafif kenarına bastığında sürtünme yapar (Binding Effect). Box Stem (Kailh Box Mimarisi): Artı işaretinin etrafı sert, kare bir plastik duvarla tamamen örülmüştür.
Bu kare duvar switchin üst gövdesine mikron düzeyinde oturur. Tuş kapağını taktığında o sallantı tamamen YOK OLUR!
Tuşun neresine basarsan bas milim esnemeden jilet gibi aşağı iner! ÜSTELİK DEVRİMSEL BİR İÇ YAPISI VARDIR: Normal switchlerde kontak yaprakları açıktadır; su dökülürse anında oksitlenir bozulur.
Box switchlerde ise elektrik kontakları kapağın arkasında ayrı, contalı, minik yeşil bir plastik kutunun içine kilitlenmiştir!
”💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB📍 Konum: Zonguldak (Merkez)"İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
📍 Zonguldak (Merkez)
[/imza]
Vedat35KatılımcıHocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
”💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB📍 Konum: Samsun (Atakum)"Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
📍 Samsun (Atakum)
[/imza]
Yunus C.KatılımcıHocam denedim, sıcaklığı 40 dereceye düşürdüm tuşlar hala sallanmıyor, ancak 2-3 gün sonra yine aynı problemi yaşayabilirim diyorum.
”💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB📍 Konum: İstanbul (Beylikdüzü)"Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
📍 İstanbul (Beylikdüzü)
[/imza]
Doruk007KatılımcıHocam geçmiş olsun, tuşların sallanmasını önlemek için kullandığım bir yöntem var: Mekanik klavyenin tuşlarını temizlemeye özen gösterin. Özellikle kullandığınız alanın etrafındaki toz ve yağ birikintilerini temizlemeye çalışın.
Bu, tuşların daha stabil çalışmasını sağlar.
”💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless📍 Konum: Antalya (Konyaaltı)"Desibelsiz saf güç sanattır."
📍 Antalya (Konyaaltı)
[/imza] -
YazarYazılar