Memory integrity incompatible drivers fix

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › Memory integrity incompatible drivers fix

• Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 31 dakika önce User AvatarEmir06 tarafından güncellenmiştir.
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #62055 Yanıtla
    User AvatarFerhat Güngör
    Katılımcı

arkadaşlar windows güvenliğinde sarı ünlem çıktı ‘cihaz güvenliği çekirdek yalıtımında bellek bütünlüğü kapalı’ diyor. açmak için düğmeye basıyorum ‘uyumsuz sürücüler var açamazsınız’ diyor. listeyi göster e bastım orada ene.sys ve gdrv.sys diye 2018 den kalma eski gigabyte rgb sürücüleri görünüyor. program ekle kaldır da bu programlar yok bile nereye saklanmış bu sürücüler nasıl silebilirim

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    #62058 Yanıtla
    User AvatarCypher_06
    Katılımcı

Hocam windows 11’in o meşhur ‘Eski Sürücü Hayaleti’ne yakalanmışsın kardeşim! Bellek Bütünlüğü’nün (HVCI) neden bu sürücülere takıldığını ve 2 dakikada o inatçı sürücüleri sistemden nasıl kazıyacağını anlatalım: Bellek Bütünlüğü (HVCI) Neden Bu Sürücüleri Engeller?.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Microsoft, çekirdek yalıtımıyla Windows çekirdeğini sanal bir zırh içine alır.

2015-2020 yıllarından kalan eski RGB programları (Asus Aura, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light), eski antivirüsler veya Çin malı USB sürücüleri güncel güvenlik standartlarına uymaz ve korsanların çekirdeğe sızabileceği açık kapılar (Vulnerable Driver) barındırır. Windows bu sürücüler sistemde yüklüyken güvenlik zırhını açmana ASLA izin vermez!

Uygulamayı Silsen Bile Sürücüsü Neden Gitmez?. Sen Gigabyte uygulamasını denetim masasından kaldırsan bile, Windows o sürücü dosyasını C:\Windows\System32\DriverStore deposunda saklamaya devam eder!

Kesin ve Temiz Çözüm (pnputil ile Kazıma):. Bellek Bütünlüğü hata ekranında sürücünün üzerine tıkla.

Orada Yayınlanan Adı: satırında bir isim görürsün (Örneğin: oem14.inf veya oem32.inf). Başlat’a sağ tıkla -> Terminal (Yönetici) veya Komut İstemi (Yönetici) aç.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:30’te (Windows Settings’ penceresinde ‘More Windows Features’ ve ‘Virtual Machine’ seçeneğini açarak ve) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    📍 Mersin (Mezitli)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #62065 Yanıtla
    User AvatarBatu Köse
    Katılımcı

@takas_yok28 yazdı:
    “Memory integrity incompatible drivers fix”

Hocam ben de aylardır o sarı ünlemle yaşıyordum, System32’ye gidip dosyayı elle silmeye çalıştım ‘dosya kullanımda silinemez’ diyordu. Dediğiniz gibi hata ekranındaki oem25.inf adına baktım, CMD’yi yönetici açıp pnputil /delete-driver oem25.inf /uninstall /force yazdım saniyede sildi attı.

Yeniden başlattım bellek bütünlüğü anında açıldı. Çözüm budur.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Bursa (Osmangazi)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #62069 Yanıtla
    User AvatarFerhat Güngör
    Katılımcı

Hocam tavsiye ettiğiniz şekilde sürücüyü güvenli modda DDU ile kaldırıp temiz kurulum yaptım. Oyun testlerinde herhangi bir çökme veya takılma kalmadı, çok sağ olun.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    #62077 Yanıtla
    User AvatarEmir06
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmişken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Konya (Selçuklu)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Memory integrity incompatible drivers fix konusundaki #62069 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini