monitör kontrast ayarı kaç olmalı

• Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce Yusuf96 tarafından güncellenmiştir.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56929 Yanıtla
    Ahmet00
    Katılımcı

arkadaşlar monitörümün renkleri daha canlı olsun diye kontrastı %85 yaptım ama oyunlarda karlı yerlere bakınca veya web sitelerinde beyaz butonların sınırları görünmüyor bembeyaz bir parıltı Kaplıyor her yeri gözümü alıyor

#56933 Yanıtla
    CrashOverride
    Katılımcı

@ahmet00 yazdı:
    “monitör kontrast ayarı kaç olmalı”

Kardeşim en ölümcül kalibrasyon hatasını yapmışsın: White Clipping (Beyaz Kırpılması)! Parlaklık ayarı (Brightness) siyah tabanını (0-16 RGB) kontrol eder; Kontrast ayarı (Contrast) ise beyaz tavanını (240-255 RGB) kontrol eder.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen kontrastı fabrika ayarının (genellikle %50 veya % üstüne fırlattığında, likit kristaller aşırı sürülür ve 245, 250, 253 gri tonlarının hepsi tek bir saf 255 beyazına dönüşür!

RDR2’de gökyüzündeki bulutların katmanları silinir, Excel tablosundaki açık gri hücre çizgileri buhar olur, web sitelerindeki açık gri kutular görünmez hale gelir. Doğru Kalibrasyon Testi: Tarayıcından Lagom LCD White Saturation test sayfasına gir.

Ekranda 200’den 254’e kadar numaralı minik kareler göreceksin. Monitörün kontrastını yavaş düşür; ta ki en sondaki 253 ve 254 numaralı kareleri arka plandaki beyazdan ayırt edebilene kadar!

Çoğu monitörde ideal fabrika kontrast değeri 50 ile 70 arasındadır, asla 80’in üzerine çıkılmaz.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00’te (Samsung, LG, Sony, and TCL televisions and their recommended contrast settings for) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=JEMitvXMIZw

#56939 Yanıtla
    fclk_2000
    Katılımcı

Hocam ben de ‘daha net göreyim’ diye kontrastı 90 yapmıştım, CS2’de flash yiyince 15 saniye kör kalıyordum ve Inferno haritasında açık sarı duvarlar bembeyaz parlıyordu. Lagom testinden kontrastı 60’a indirdim, meıer duvarda çatlaklar varm?? yeni gördüm.

#56944 Yanıtla
    Ahmet00
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#56951 Yanıtla
    Selcuk58
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

#56965 Yanıtla
    Yusuf96
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: monitör kontrast ayarı kaç olmalı konusundaki #56944 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini