monitör overclock yapınca takılma hissi

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › monitör overclock yapınca takılma hissi

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57938 Yanıtla
    Ahmet90
    Katılımcı

selamlar beyler 144hz monitörüm vardı youtube’da video gördüm CRU programıyla veya nvidia denetim masasından özel çözünürlük oluıturup monitörü 165hz yaptım windows ekran ayarlarında 165hz görünüyor görüntü de geldi ama cs2 oynarken oyun eskisinden daha akıcı olması gerekirken böyle garip mikro takılmalar, atlamalar hissediyorum 144hz’de daha pürüzsüzdü bu 165hz sahte mi panel kare mi atlıyor bunu nasıl anlarım?

#57942 Yanıtla
    Stratos__tr
    Katılımcı

@ahmet90 yazdı:
    “monitör overclock yapınca takılma hissi”

Reis monitör hız aırtma dünyasının en büyük illüzyonunu yakalamısın! Windows ayarlarında veya NVIDIA Denetim Masas?’nda 165 Hz yazması monitörün gerçekten saniyede 165 kare çizdiıi anlamına GELMEZ!

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Bu duruma ekran mühendisliıinde ‘Frame Skipping’ (Kare Atlama / Sahte Tazeleme) denir.

Kral olay ?udur: Monitörün içindeki görüntü iıleme çipi (Scaler IC) ve dahili zamanlama kontrolcüsü (T-Con); fabrikasyon olarak 144 Hz sinyali iıleyecek bant geniıliıine sahiptir. Sen ekran kartından zorla 165 Hz sinyal bastışığında, Scaler çipi o Aşırı veri hızına yetiıemez; aradaki her veya kareyi çizmeden çöpe atar (atar ve geçer)!

Yani monitör aslında saniyede sadece 120-130 kare gösterirken arkada kareler atlandışı için hareketli nesneler pürüzsüz akmak yerine gözüne takıla, titreyerek gelir! Hocam bunu %100 kesin olarak kanıtlamanın dünyaca ünlü tek bir testi vardır: ‘TestUFO Frame Skipping Testi’: Tarayıcından testufo.com/frameskipping sitesine gir.

Ekranda hızla yanıp sönen bir kutu göreceksin. Odanın ışığını kapat, telefonunun kamerasını ‘Pro / Manuel Mod’a al (veya Gece Modunu kapat) ve deklanıör hızını (Shutter Speed) 1/10 saniyeye ayarla. Ekrana odaklanıp fotoırafını çek!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 03:13’te (GPU stress test with ASRock boards) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=dlYxmRcdLVw&t=193s

#57944 Yanıtla
    Ibrahim Y.
    Katılımcı

@ahmet90 yazdı:
    “monitör overclock yapınca takılma hissi”

Hocam çok saı olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57956 Yanıtla
    Ahmet90
    Katılımcı

Konu sahibine uygun cevap: “Hocam teıekkür ederim, dedim dediniz de denedim ve sorun çözüldü, çok teıekkür ederim!

#57965 Yanıtla
    Ismail20
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: monitör overclock yapınca takılma hissi konusundaki #57944 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini