monitör type c 65w gaming laptop besler mi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57741 Yanıtla
    YusufK
    Katılımcı

Selamlar, USB-PD 3.0 standardının 20V/5A (100W) sınırı karısında modern dGPU + CPU kombosunun transient yükte 200W+ Peak TGP/TDP çekmesi esnasında anakart gömülü denetleyicisinin (EC – Embedded Controller) Hybrid Power modunu tetikleyip bataryayı boşaltması (Battery Discharge) dinamiıi nedirı

#57759 Yanıtla
    Havoc
    Katılımcı

Kardeşim çok yaygın ve hayal kırıklığı yaratan dev bir ‘Masaüstü Temizliği’ tuzağına düşmüşsün! Evet, monitörlerin Type-C KVM özelliği tek kabloyla görüntü, klavye-fare ve şarj aktarır AMA BU ÖZELLİK 15-28 WATT TÜKETEN OFİS ULTRABOOK’LARI İÇİNDİR!

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Senin o elindeki Gaming Laptop (i7/Ryzen 7 + RTX 4060/4070 vb.) sadece ekran kartıyla tek başına 115-140 Watt çeker; işlemci de 45-65 Watt çeker.

Laptopun kutusundan çıkan o koca tuğla gibi orijinal adaptör tam 230-280 Watt güç basar! Sen şimdi 250 Watt’a ihtiyaç duyan bu canavara monitörün arkasındaki incecik Type-C portundan sadece 65W veya 90W elektrik veriyorsun!

Ne olurı Basit matematik: Laptop oyundayken 220 Watt harcar, monitörden 65 Watt gelir.

Aradaki 155 Watt’lık devasa enerji açığını kapatmak için anakartın gömülü güç kontrolcüsü (EC) lityum bataryaya asılır! Laptop Type-C’ye takılı olmasına rağmen bataryadan deliler gibi akım çekilir (Battery Drain).

1 saat sonra şarj %10’a iner, laptop kendini korumak için ekran kartının gücünü kısar ve FPS’in 20’ye çakılır!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 03:00’te (Video provides step-by-step instructions on how to connect a monitor to a) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=eT3z3_vRsHw&t=180s

#57765 Yanıtla
    UgurY
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57769 Yanıtla
    YusufK
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: monitör type c 65w gaming laptop besler mi konusundaki #57769 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini