Monitorde uniformity compensation acilmali mi

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68184 Yanıtla
    User AvatarTempest
    Katılımcı

Arkadaslar profesyonel tasarim monitorumde OSD menusunde ‘Uniformity Compensation’ ayarini actim, ekranin koselerindeki kararma duzeldi ama butun ekranin parlakligi 350 nitten 180 nite dustu ve kontrast cop oldu neden boyle?

💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #68187 Yanıtla
    User AvatarCayOcagiReis Güngör
    Katılımcı

Hocam bu teknolojinin sirri su: Monitör zayif olan kenarlari daha fazla aydinlatamaz (cunku arka isik zaten oraya o kadar vuruyor). Ekrani homojen esitlemek icin ne yapar biliyor musun?

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Merkezin parlak piksellerini kisip en karanlik kosenin seviyesine indirir!

Yani butun ekrani en kotu kosenin seviyesine esitler. Parlaklik ve kontrast o yuzden duser.

Renk kritik photoshop yaparken acilir ama oyun/filmde asla acilmaz.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    📍 İstanbul (Maltepe)
    "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
    #68191 Yanıtla
    User AvatarSerkan06
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Sakarya (Serdivan)
    "Stok fanla yola devam."
    #68196 Yanıtla
    User AvatarTempest
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #68205 Yanıtla
    User AvatarIbrahimK
    Katılımcı

@tempest yazdı:
    “Monitorde uniformity compensation acilmali mi”

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Monitorde uniformity compensation acilmali mi konusundaki #68196 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet