Mousepad çamurlaştı yavaşladı cam skatez sebebi

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Oyuncu Fareleri, Yüzeyler & Aksesuar › Mousepad çamurlaştı yavaşladı cam skatez sebebi

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60623 Yanıtla
    Osmantr
    Katılımcı

arkadaşlar fareme pulsar superglide cam skatez taktım ilk 2 hafta kumaş pad üzerinde buz pateni gibi kayıyordu bayılmıştım. ama 2 ay geçti şimdi farenin ortası resmen kumaşa yapışıyor sürüklerken çamurda yürür gibi sürtünme var mousepad mi bozuldu cam skatez mi eskidi

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    💬 "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    📍 Sivas (Merkez)
    #60631 Yanıtla
    Hasan41
    Katılımcı

@osmantr yazdı:
    “Mousepad çamurlaştı yavaşladı cam skatez sebebi”

Hocam o meşhur ‘Cam Skatez Balayı Tuzağına’ düşmüşsün kardeşim! Fare dünyasında bunu yaşamayan neredeyse yoktur.

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Olayın bilimsel sebebini anlatayım: İlk Günlerdeki Hız Nereden Gelir?

Cam skatezler (aluminosilicate cam) mikroskobik düzeyde pürüzsüz ve sıfır porozitelidir. Kumaş pad’in tepesindeki tüy liflerinin üstünde sıfır sürtünmeyle süzülür, buz gibi kayar.

Peki 2-3 Ay Sonra Neden Çamurlaşır (Mud Effect)? Cam sert bir maddedir, PTFE gibi esnemez.

Sen rekabetçi oyunda elinin baskısıyla fareye yüklendikçe, o sert cam kenarları kumaş pad’in mikro liflerini (polyester/naylon dokuyu) adeta bir sıcak ütü veya merdane gibi EZER ve DÜZLEŞTİRİR! Kumaş lifleri ezilip parlaklaştıkça temas yüzeyi 5 katına çıkar.

Ayrıca cam yüzey elindeki ter ve havadaki nem ile temas ettiğinde moleküler düzeyde yapışma (stiction) yaratır. Sonuç: İlk hafta buz olan fare, 2 ay sonra pad’in ortasında çamurda sürüklenen takoz gibi kalır! Çözüm Nedir?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Konum: Antalya (Muratpaşa)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    ”
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    [/imza]

#60636 Yanıtla
    Huseyin96
    Katılımcı

Hocam Artisan Zero kumaş pad’imde Superglide kullandım. 3 ayda pad’in orta kısmını resmen cilalayıp öldürdü, kenarları hızlı ortası çamur oldu 2500 liralık Artisan pad çöp oldu.

Cam skatezleri çöpe attım Tiger Ice PTFE taktım pad’in kenarlarında idare ediyorum.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Konum: Konya (Selçuklu)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ”
    📍 Konya (Selçuklu)
    [/imza]

#60643 Yanıtla
    Osmantr
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    💬 "[imza]
    📍 Konum: Sivas (Merkez)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    ”
    📍 Sivas (Merkez)
    [/imza]

#60648 Yanıtla
    CihanA
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Konum: İstanbul (Kadıköy)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ”
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    [/imza]

#60656 Yanıtla
    Kutay16
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Konum: Kocaeli (Gebze)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    ”
    📍 Kocaeli (Gebze)
    [/imza]

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Mousepad çamurlaştı yavaşladı cam skatez sebebi konusundaki #60656 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini