Msinfo32 güvenli önyükleme durumu kapalı görünüyor bios açıkken

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Msinfo32 güvenli önyükleme durumu kapalı görünüyor bios açıkken

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60284 Yanıtla

reddit r/buildapc’de benzer bir konuya denk gelmiştim ama benim sistemde durum biraz farklı, kafam karıştı, valorant a girmeye çalışıyorum tam açılacakken ‘VAN 9003: This build of Vanguard requires Secure Boot to be enabled in order to play’ hatası verip oyunu kapatıyor. delirecem dün geceden beri uğraşıyorum bios a girdim fTPM açık secure boot kısmına girdim enabled yaptım f10 la kaydettim. windows u açıyorum msinfo32 den bakıyorum hala ‘Güvenli Önyükleme Durumu: Kapalı’ yazıyo! bios a tekrar girdim secure boot altında ‘System Mode: Setup’ yazıyo enabled yapmama rağmen active olmuyor. gigabyte b450 anakartım var factory keys falan bi şeyler varmış bunu nasıl çözerim valoranta giremiyorum yardım edin lütfen

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    💬 "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    #60286 Yanıtla
    Mustafa C.
    Katılımcı

@thermal_throttle_zede14 yazdı:
    “Msinfo32 güvenli önyükleme durumu kapalı görünüyor bios açıkken”

Hocam Yaşadığın kriz binlerce oyuncunun başına gelen tipik bir ‘Secure Boot Setup Mode / Eksik Platform Key (PK)’ kilitlenmesidir. BIOS’ta Secure Boot’u ‘Enabled’ yapsan bile anahtarlar yüklü olmadığı için Windows bunu aktif saymaz.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. > Çözümü adım ve eksiksiz olarak şu şekilde uygula: > > Ön Koşul: CSM Kapatma ve GPT Disk Doğrulaması: >.

BIOS’a gir (Del veya F2). Boot sekmesine git.

CSM Support (Compatibility Support Module) seçeneğini kesinlikle Disabled yap. (Not: Diskin MBR ise Windows açılmaz, diskin GPT olmalıdır.

Disk Yönetimi’nde diske sağ tıklayıp GPT olduğunu teyit et). Security veya Settings altından fTPM (AMD) / Intel PTT seçeneğinin Enabled olduğunu doğrula.

> > Setup Mode’dan User Mode’a Geçiş (Fabrika Anahtarlarını Yükleme): >. Secure Boot menüsüne gir.

Orada Secure Boot Mode seçeneği göreceksin. Bunu Custom yap (veya bazı anakartlarda doğrudan Standard).

Hemen altındaki ‘Key Management’ (Anahtar Yönetimi) menüsüne gir. Burada Platform Key (PK), KEK, DB gibi anahtarların durumuna bak.

Muhtemelen PK karşısında ‘Not Installed’ yazıyor veya anahtar boş olduğu için sistem Setup Mode’da takılı kalmış.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:36’te (Müzik çalınması) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=dI-h4kqypdA&t=36s

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    💬 "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    📍 İstanbul (Üsküdar)
    #60291 Yanıtla
    Cypher_34
    Katılımcı

dostum aynı belayı gigabyte anakartımda yaşadım. secure boot enabled yapıyordum ama ‘setup mode’ yazıyordu bir türlü windows görmüyordu van 9003ten oyuna giremiyordum.

bios’ta key management kısmına girip ‘restore factory keys’ dedim ekrana evet dedim. sistem mode direkt ‘user’ oldu secure boot aktifleşti.

f10 basıp çıktım valorant ilk seferde tak diye açıldı.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    #60297 Yanıtla

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💬 "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    #60304 Yanıtla
    Ibrahim34
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Msinfo32 güvenli önyükleme durumu kapalı görünüyor bios açıkken konusundaki #60286 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini