mst çoklu monitör macos sadece kopyalama yapıyor

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › mst çoklu monitör macos sadece kopyalama yapıyor

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57347 Yanıtla
    pwm_hub_pro
    Katılımcı

Monitörde DP Daisy Chain açıkken yenileme hızları neden 144Hz’den 60Hz’e düıüyorı

#57352 Yanıtla
    Hasan A.
    Katılımcı

Hocam bu modern çoklu monitör kurulumlarında Mac kullanıcılarının düştüğü en büyük ‘İşletim Sistemi Mimari Tuzağıdır’! DisplayPort 1.2 ile gelen MST (Multi-Stream Transport.

Kart transient spike ile anlık 250-300W çekmeye kalktığında o tek kablo hattındaki teller aşırı ısınır ve PSU voltaj düşüşünü hissedip kendini korumaya alır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Çoklu Akış Taşıma) teknolojisi; tek bir DisplayPort kablosu üzerinden zaman bölmeli paketleme (packet multiplexing) yaparak birden fazla bağımsız ekran sinyalini peş peşe taşıyabilir.

Windows ve Linux işletim sistemleri bu standardı 12 yıldır yerel olarak destekler; bu sayede tek kabloyla iki monitörü zincirleme bağlayıp iki farklı bağımsız masaüstü (Extended Desktop) olarak kullanabilirsin. ANCAK Apple, macOS işletim sisteminde DisplayPort MST teknolojisini BİLEREK VE İSTEYEREK DESTEKLEMEZ!

Apple’ın ekran sürücüsü yalnızca SST (Single Stream Transport. Tek Akış) modunu tanır.

Sen Mac’i o zincirleme monitöre bağladığında; macOS o tek kablodan sadece TEK BİR video akışı gönderir. İlk monitör o tek akışı alır, ikinci monitöre de aynısını kopyalar; sonuç olarak iki ekranda da birebir aynı görüntü (Mirroring / Klonlama) oynar ve ekranı genişletemezsin!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 08:05’te (Launch Pediyi kullanarak Mac’u açabilirsiniz veya Spotlight kullanarak arama yapabilirsiniz) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=FeL1j19uOlY&t=485s

#57355 Yanıtla
    Kronos_99
    Katılımcı

@pwm_hub_pro yazdı:
    “mst çoklu monitör macos sadece kopyalama yapıyor”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57359 Yanıtla
    pwm_hub_pro
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: mst çoklu monitör macos sadece kopyalama yapıyor konusundaki #57355 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini