nas icin cmr harddisk secimi seagate ironwolf

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › nas icin cmr harddisk secimi seagate ironwolf

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58347 Yanıtla
    Param Guvende Magduru
    Katılımcı

SMR diskler neden buyuk boyutlu dosya kopyalamada ve RAID ortaminda kullanilamazı Kiremit gibi ust uste yazma mantigi nedirı

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    💬 "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    📍 Ankara (Çankaya)
    #58350 Yanıtla

Hocam gecmis olsun SMR tuzagina yakalanmissin! Klasik CMR disklerde manyetik izler tarla gibi yan yana duzgunce dizilidir.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. SMR (Shingled Magnetic Recording) disklerde ise uretici ayni alana daha cok veri sigdirmak icin izleri evin catisindaki kiremitler gibi ust uste bindirir.

Sen tek bir sektoru degistirmek istediginde disk o kiremit gibi dizili butun izleri bastan silip yeniden yazmak zorundadır! RAID rebuild yaparken disk saniyede binlerce rastgele yazma yer, SMR’nin tamponu 10 dakikada kilitlenir, yazma 500 KB/s’ye duser ve NAS cihazı ‘bu disk oldu’ deyip diziden atar.

NAS ve RAID icin SADECE CMR disk (Seagate IronWolf, WD Red Plus) alinir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 01:44’te (The 16TB Seagate IronWolf hard disk security features and compares it to) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=AzbMfy1DOfY&t=104s

? Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    ? "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    ? Diyarbakır (Kayapınar)
    #58357 Yanıtla
    Dogukan61
    Katılımcı

@param_guvende_magduru yazdı:
    “nas icin cmr harddisk secimi seagate ironwolf”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Kocaeli (Gebze)
    #58361 Yanıtla
    Param Guvende Magduru
    Katılımcı

Hocam bağlantı kablosunu ve slotu kontrol edip disk sağlığını test ettim. Okuma/yazma değerleri ve sistem tepkisi normale döndü, çok teşekkürler.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    💬 "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    📍 Ankara (Çankaya)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: nas icin cmr harddisk secimi seagate ironwolf konusundaki #58361 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini