ndis.sys dpc latency düşürme windows 11

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60105 Yanıtla
    Obsidian
    Katılımcı

arkadaşlar 40 bin liralık canavar gibi sistemim var ama oyun oynarken veya arkada spotify açıkken her 10 saniyede bir kulaklıktan ‘çıt-pıt’ diye cızırtı sesi geliyor ve ekran saliselik mikro takılıyor. LatencyMon diye bir program indirdim çalıştırdım kıpkırmızı oldu ‘Your system seems to be having difficulty handling real-time audio’ yazdı. en çok ndis.sys ve nvlddmkm.sys gecikme yapıyor görünüyor bunu nasıl tamir ederim

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    💬 "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    #60108 Yanıtla
    Kuzey
    Katılımcı

Hocam windows işletim sisteminin gerçek zamanlı ses ve gecikme (Real-time Audio) cehennemine hoş geldin usta! O çıtırtıların ve mikro dropların sebebi donanım gücü değil, arka plandaki sürücü kuyruğudur!

Wagnardsoft ve r/techsupport rehberlerinde belirtildiği gibi Windows Update arka planda temel sürücüyü ezerek DLL çakışması yaratır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Mekanizmayı ve çözümü çözelim: DPC Latency (Gecikmeli Yordam Çağrısı) Nedirı

Windows gerçek zamanlı (real-time) bir işletim sistemi değildir. Bir sürücü (örneğin Wi-Fi veya ekran kartı) işlemciden bir görev talep ettiğinde bir DPC kuyruğuna girer.

Eğer kötü yazılmış bir sürücü işlemci çekirdeğini 1000-2000 mikrosaniyeden (µs) uzun süre rehin tutarsa; Windows ses kartına ses verisi göndermeyi yetiştiremez! Ses veri tamponu boşalır (Buffer Underrun) ve sen kulaklığında o meşhur ‘çıt-pıt-cızzz’ sesini duyarsın, ekranda da mikro takılma yaşanır!

LatencyMon ile Suçluları Yakalama: LatencyMon’da “Drivers” sekmesine tıkla ve en yüksek yürütme süresine (Highest Execution Time) sahip sürücüye bak:. Suçlu 1: ndis.sys / tcpip.sys (Ağ ve Wi-Fi Sürücüsü): %80 ihtimalle sorunlu bir Wi-Fi veya Ethernet sürücüsüdür!.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    #60111 Yanıtla
    dpc_latency
    Katılımcı

Hocam ben kulaklık bozuk diye 2 kere sıfır kulaklık aldım, meğer sorun Realtek Ethernet sürücüsündeymiş! LatencyMon’da ndis.sys kırmızı alarm veriyordu.

Ethernet kartının güç tasarrufu ayarlarını kapattım ve sürücüsünü güncelledim; 6 aydır kafayı yedirten o çıtırtı sesleri 2 dakikada tamamen yok oldu.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    💬 "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    📍 Sakarya (Serdivan)
    #60116 Yanıtla
    Obsidian
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    💬 "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    #60122 Yanıtla
    KutayS
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    💬 "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    📍 Adana (Çukurova)
    #60138 Yanıtla
    CemM
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    💬 "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    📍 Bursa (Osmangazi)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: ndis.sys dpc latency düşürme windows 11 konusundaki #60116 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini