Netsh winsock reset ve flushdns komutları ne işe yarar

Ana sayfa › Forumlar › Ağ Donanımları, İnternet & Homelab › İnternet Servis Sağlayıcıları (İSS) & Altyapı › Netsh winsock reset ve flushdns komutları ne işe yarar

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61859 Yanıtla

format atmadan bu bağlı internet yok hatasını nasıl çözerim acil ödev teslim edicem

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #61870 Yanıtla
    User AvatarRamazan16
    Katılımcı

Hocam Evdeki telefonlar internete sorunsuz giriyorsa ve yalnızca bilgisayarınızda ‘Bağlı, İnternet Yok’ uyarısı alıyorsanız; fiziksel kablonuzda veya modeminizde hiçbir arıza yoktur. Sorun, Windows’un TCP/IP Ağ Yığını (Stack), DNS Çözümleyici Önbelleği veya Winsock Kataloğu’nun (genellikle VPN veya antivirüs artıkları yüzünden) kilitlenmesidir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. > Bu sorunu kesin olarak çözen tam komut sıfırlama protokolü şöyledir: > > Komut İstemini (CMD) Yönetici Olarak Başlatın: >.

Başlat menüsüne cmd yazın, sağ tıklayıp ‘Yönetici Olarak Çalıştır’ seçeneğini seçin. > Sırasıyla Şu 5 Kritik Komutu Girip Her Birinden Sonra Enter’a Basın: > cmd > netsh winsock reset > netsh int ip reset > ipconfig /release > ipconfig /renew > ipconfig /flushdns > > > Bu Komutlar Ne Yaptı?: >.

netsh winsock reset: VPN, proxy veya güvenlik yazılımlarının Windows soket katmanına (Winsock API) yerleştirdiği bozuk filtreleri sıfırlar ve fabrika varsayılanına döndürür. netsh int ip reset: İşletim sisteminin TCP/IP protokol yığınını baştan oluşturur.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #61880 Yanıtla
    User AvatarLevent Aydın
    Katılımcı

hocam aynı sorunu proton vpn’i denetim masasından alelacele sildikten sonra yaşadım. vpn silindi ama arkasında bıraktığı sanal ağ bağdaştırıcısı ve kilitli dns ayarı windows’un internetini felç etti.

ethernet takılı ama dünya simgesi vardı siteler açılmıyordu. foruma yazdım sağ olsun bir usta ‘netsh winsock reset ve flushdns’ komutlarını verdi.

yönetici cmd’ye yapıştırdım pcyi yeniden başlattım anında dünya simgesi gitti internet geri geldi. sakın format falan atma bu komutlar %100 ilacıdır.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #61883 Yanıtla

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #61894 Yanıtla
    User Avatarcurve_optimizer
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmişken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 Ankara (Çankaya)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    #61900 Yanıtla
    User AvatarTayfun Aslan
    Katılımcı

@bobin_ziriltisi_delisi yazdı:
    “Netsh winsock reset ve flushdns komutları ne işe yarar”

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Adana (Seyhan)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Netsh winsock reset ve flushdns komutları ne işe yarar konusundaki #61883 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini