NVIDIA Profile Inspector ReBAR açma rehberi, Resizable BAR flags

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Ekran Kartları (GPU) › NVIDIA Profile Inspector ReBAR açma rehberi, Resizable BAR flags

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58650 Yanıtla
    copper_shim
    Katılımcı

Hocam CPU’nun GPU VRAM’ine 256MB küçük bloklar yerine tüm VRAM’e tek seferde eriımesi bellek veri yolunda neden bazen kuyruk tıkanması (Bus Contention) yaparı

? Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    ? "F/P her ?eydir."
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58654 Yanıtla
    Serdartr
    Katılımcı

@copper_shim yazdı:
    “NVIDIA Profile Inspector ReBAR açma rehberi, Resizable BAR flags”

Dostum NVIDIA sürücülerinin arka kapısında gizlenen en popüler espor ve performans hilelerinden birine parmak basmışsın: NVIDIA Profile Inspector ile ‘ReBAR Zorlama’ (Forced Resizable BAR)! Bu ayarın nasıl yapıldığını ve bazı oyunlarda FPS’i uçururken bazılarında neden takılma yaptığını bellek mimarisiyle anlatalım: *NVIDIA Neden Her Oyunda ReBAR Açmıyor (Beyaz Liste Gerçeği)ı: Normalde ReBAR açıldığında işlemci ekran kartının VRAM’ine 256MB’lık küçük pencereler yerine tüm belleğe tek seferde erişir.

Hardware Unboxed’ın The Last of Us ve modern oyun testlerinde kanıtladığı gibi VRAM kapasitesi aşıldığında sistem RAM’ine taşma yaşanır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Ancak bazı eski veya kötü optimize edilmiş oyunlar, işlemcinin VRAM’e bu kadar kontrolsüz dalmasını yönetemez; CPU ile GPU aynı anda veri yoluna yüklenince ‘Veri Yolu Çekişmesi’ (Bus Contention) oluşur ve oyunda takılmalar (stutter / frame time spike) başlar!

NVIDIA bu yüzden sadece test edip %100 hızlandığını onayladığı oyunları sürücü beyaz listesine (Whitelist) ekler! PROFILE INSPECTOR İLE NASIL ZORLA AÇILIRı:.

Adım 1: Ücretsiz ve açık kaynaklı ‘NVIDIA Profile Inspector’ programını indir ve aç.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:41’te (NVIDIA Profile Inspector ReBAR’ı açma ve resizable bar flagları etkinleştirme) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=g-5cox61SLg&t=101s

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    💬 "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    #58659 Yanıtla
    CanK
    Katılımcı

@copper_shim yazdı:

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? Ankara (Etimesgut)
    #58661 Yanıtla
    copper_shim
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

? Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    ? "F/P her ?eydir."
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58666 Yanıtla
    Rifat58
    Katılımcı

@copper_shim yazdı:

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    💬 "ZFS pool scrub: 0 errors."
    📍 İzmir (Bornova)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: NVIDIA Profile Inspector ReBAR açma rehberi, Resizable BAR flags konusundaki #58659 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini