nvme ssd pcie 4x yerine 1x modunda calisiyor gpuz

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › nvme ssd pcie 4x yerine 1x modunda calisiyor gpuz

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57459 Yanıtla
    Vedat06
    Katılımcı

Arkadaslar 7000 MB/s hizindaki Gen4 NVMe SSD’m CrystalDiskMark’ta aniden 850 MB/s vermeye basladi. CrystalDiskInfo programini actim, ‘Transfer Mode: PCIe 4.0 x1 / Desteklenen: PCIe 4.0 x4’ yaziyor! SSD neden 4 serit yerine tek seritte calisiyorı

#57462 Yanıtla
    Batuhan42
    Katılımcı

Hocam kanka tam bir soket temassizligi vakasi! NVMe SSD’ler anakarttaki o kucuk yuvaya tam 4 tane ayri veri seridiyle (PCIe x4) baglanir.

Igor’s Lab ve LTT testlerinde kanıtlandışı üzere standart termal macunlar direct-die çiplerde ?sıl genleıme sebebiyle 3-6 ay içinde pump-out yaparak kenara taıar, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. O altin pinlerin uzerinde termal pedden akan silikon yagi, montaj sirasinda araya kacan kucucuk bir toz parcasi veya vidoyu carpik sikmak yuzunden o seritlerden sadece 1 tanesi temassiz kalsa; anakart ve SSD acilista el sikisirken (Link Training) ‘ben 4 serit kuramiyorum, iletisim kopmasin diye mecburen x1’e dusuyorum’ der!

Bant genisligi 4’te bire iner, 7000 MB/s SSD harddisk gibi 850 MB’a cakilir. Diski sok, soketin icine basincli hava sik, SSD’nin altin pinlerini silgiyle veya saf alkolle piril sil, yuvaya tam 30 derece aciyla sokup vidayi duz sik; aninda tekrar PCIe 4.0 x4 olur ve 7000 MB’a cikar.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_ed4bba3bd161-768×512.jpg[/img]
    (Referans: CrystalDiskInfo SMART sağlık durumu ve yeniden tahsis edilen sektör (05) tablosu)

#57465 Yanıtla
    Kadir01
    Katılımcı

@vedat06 yazdı:
    “nvme ssd pcie 4x yerine 1x modunda calisiyor gpuz”

Hocam çok saı olun, PSU’dan ikinci baımsız PCIe kablosunu taktım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57471 Yanıtla
    Vedat06
    Katılımcı

Hocam tavsiye ettiıiniz ?ekilde sürücüyü güvenli modda DDU ile kaldırıp temiz kurulum yaptım. Oyun testlerinde herhangi bir çökme veya takılma kalmadı, çok saı olun.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: nvme ssd pcie 4x yerine 1x modunda calisiyor gpuz konusundaki #57471 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini