OLED ABL nedir Auto Brightness Limiter kapatma, OLED monitör beyaz ekranda

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › OLED ABL nedir Auto Brightness Limiter kapatma, OLED monitör beyaz ekranda

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56460 Yanıtla
    aida64
    Katılımcı

Hocam ABL (Otomatik parlaklık Sınırlayıc?) OLED piksellerini aırı akımdan ve kalıcı yanmadan (Burn-in) nasıl korurı

#56469 Yanıtla
    Nemesis_7
    Katılımcı

@aida64 yazdı:
    “OLED ABL nedir Auto Brightness Limiter kapatma, OLED monitör beyaz ekranda”

Dostum OLED monitör satın alan tüm kullanıcıların masaüstünde ilk 24 saat içinde şok geçirdiği o meşhur donanımsal savunma mekanizmasına çarpmışsın: OLED ABL (Auto Brightness Limiter / Otomatik Parlaklık Sınırlayıcı)! Monitörünün kesinlikle bozuk olmadığını, ekranın neden aniden karardığını ve bunu nasıl düzelteceğini panel fiziğiyle anlatalım: *OLED Neden Beyazda Kararır (Fiziksel Zorunluluk)ı: OLED panellerde arkada tek bir lamba yoktur; ekrandaki 8.3 milyon pikselin her biri kendi minicik bağımsız ışığıdır.

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiği üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Siyah ekranda pikseller tamamen kapalıdır (0\tW).

Karanlık bir sahnede küçük bir patlama olduğunda (yani ekranın sadece %10’u beyazken. %10 APL), monitör tüm gücünü o küçük noktaya verir ve tam 1000 Nit göz alıcı parlaklığa ulaşır!.

Fakat sen tam ekran bir Word belgesi açtığında (yani ekrandaki 8 milyon pikselin HEPSİ aynı anda bembeyaz yandığında.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:56’te (Çözüme geçmeden önce ilk başlattığını belirtti) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=L_H0fld1KgE&t=116s

#56478 Yanıtla
    Juggernaut_35
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56489 Yanıtla
    aida64
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: OLED ABL nedir Auto Brightness Limiter kapatma, OLED monitör beyaz ekranda konusundaki #56489 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini