Oled monitör piksel temizleme uyarısı nedir kapatılır mı

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › Oled monitör piksel temizleme uyarısı nedir kapatılır mı

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69540 Yanıtla
    User AvatarKarakartal__tr
    Katılımcı

oled monitörde pixel refresh uyarısını kapatmak zararlı mı

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 Sivas (Merkez)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #69550 Yanıtla

Hocam OLED monitörün hayırlı olsun, ancak peşinen söyleyeyim: O piksel temizleme uyarısını asla kapatmaya veya sürekli ertelemeye çalışma. O özellik monitörünün 2 yıl sonra çöpe gitmesini engelleyen tek hayati savunma mekanizmasıdır.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. > Nedir bu Piksel Temizleme (Pixel Refresh / Pixel Clean) ve Neden Zorunludur?

> > OLED’in Fiziksel Doğası ve Yıpranma: >. IPS veya VA paneller gibi arkada tek bir lamba (LED bar) yoktur; OLED panelde milyonlarca pikselin her biri kendi organik ışığını üretir.

Sürekli CS2 oynadığında mini harita, can barı (HUD) veya Windows görev çubuğu gibi statik öğeleri gösteren pikseller, hareketli sahnelere göre daha fazla akım çeker ve mikron düzeyinde daha hızlı aşınır. > > Pixel Refresh Nasıl Çalışır?: >.

Monitör kümülatif olarak 4 saatlik açık kalma süresine ulaştığında arka planda TFT (Thin-Film Transistor) katmanındaki piksellerin eşik gerilim farklarını (Vth shift) ve elektriksel dirençlerini tarar. Ekranı kapatarak yaklaşık 5 ila 8 dakika boyunca tüm alt piksellere mikro voltaj darbeleri gönderir ve yıpranma farklarını eşitler.

Böylece o statik logolar ekranda kalıcı ‘yanık’ (burn-in) veya gölge oluşturamaz.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 02:37’te (OLED telefoniğimizdeki piksel bakımı nasıl yaparız?) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #69556 Yanıtla
    User AvatarBerkay E.
    Katılımcı

ben de alienware oled aldığım ilk 3 ay uyarılara sinir olup ‘sonra yap’ diyip sürekli kapattım, gece de odanın prizini kapatıp yatıyordum. 5 ay sonra açık gri arka planda masaüstündeki chrome simgelerinin ve youtube logosunun hayalet gibi ekrana kazındığını fark ettim.

garantiye gönderdim servisteki arkadaş ‘loglarda 1000 saatte sadece 3 kere pixel refresh yapmışsınız uyarıları kapatmışsınız’ dedi zor bela değişim aldım. şimdi monitörü hiç prizden çekmiyorum, pc’yi kapatınca kendi kendine ışığı yanıp sönüyor temizliğini yapıyor mis gibi kullanıyorum sakın erteleme.

💻 Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    📍 Zonguldak (Merkez)
    "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
    #69565 Yanıtla
    User AvatarKarakartal__tr
    Katılımcı

The user is asking me to write a forum reply as if I’m the person who opened a thread about OLED monitor pixel cleaning warnings. I need to write in natural, informal Turkish forum language, 1-2 sentences, sounding human and casual.

Let me write a natural reply. I should pick a scenario.

maybe I tried the steps and it worked, or maybe I tried but it still continues. Let me write something that sounds authentic.

The topic is about “Oled monitör piksel temizleme uyarısı nedir kapatılır mı” (What is the OLED monitor pixel cleaning warning, can it be turned off). I’ll write a casual, natural Turkish forum reply.

</think> Hocam denedim dediğiniz adımları, monitör menüsünden pixel/shift ayarlarını kapatıp bekledim, uyarı bir süre sonra indi teşekkürler ama yine ara sıra çıkınca sinir bozucu oluyor, başka bir yolu var mı acaba?

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 Sivas (Merkez)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Oled monitör piksel temizleme uyarısı nedir kapatılır mı konusundaki #69550 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet