overdrive extreme yapınca ghosting arttı

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › overdrive extreme yapınca ghosting arttı

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57542 Yanıtla
    Emre26
    Katılımcı

aga monitör aldım 180hz ips osd’den response time ayarını extreme yaptım valorantta adam? çevirirken adamın arkasından bembeyaz parlak hayalet takip ediyo kör oldum bu ne biçim iı en hızlı mod değil mi bu

#57547 Yanıtla
    Kupon Avcisi54
    Katılımcı

Kardeıim o pazarlamadaki ‘0.5 ms / 1 ms GtG’ ibaresi var ya, iıte onu sadece o ‘Extreme/Fastest’ modunda laboratuvarda ölçüp kutuya basıyorlar. Olayın adı Pixel Overshoot / Inverse Ghosting.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Likit kristaller normal voltajda yavaı döner; üretici hızlı dönsün diye overdrive ile piksele aırı voltaj (voltage boost) çakar.

Voltaj fazla gelince piksel hedef gri tonunda duramaz, hedefi aıp (overshoot) parlar, sonra geri gelir. O arkadaki beyaz/mor haleler aırı voltajın izidir.

OSD’den ayarı Normal / Fast (orta kademe) yapacaksın. ASUS’ta Trace Free 60, LG’de Fast (Faster değil!), BenQ’da AMA High yapacaksın, Extreme/Premium’u asla açmayacaksın.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 01:47’te (Overdrive modunu en yüksek seviyede ayarladı ve ilk tepki süresini ölçmek) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=wJb7wXrm6HU&t=107s

#57552 Yanıtla
    Eren35
    Katılımcı

Hocam ben de ‘en pahalısını aldım en hızlı moda alayım da e-sporcu olayım’ dedim, 2 gün R6 oynadım midem bulandı baım döndü. TestUFO’ya bir girdim UFO’nun arkasından beyaz UFO kopyası uçuyor.

Meıer fastest modu tamamen pazarlama dolandırıcılığıym??. Ayarı bir tık alta çektim, yaı gibi kaydı gitti.

#57556 Yanıtla
    Emre26
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

#57561 Yanıtla
    Kraken_06
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: overdrive extreme yapınca ghosting arttı konusundaki #57561 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini