Overlubed switch nasıl temizlenir krytox 205g0

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Overlubed switch nasıl temizlenir krytox 205g0

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61984 Yanıtla
    User AvatarGrimReaper_x
    Katılımcı

Selamlar arkadaşlar, mekanik klavye modlamada en sık yapılan başlangıç hatası ‘Fazla yağ = daha iyi ses’ yanılgısıdır. Krytox GPL 205g0’ın yüksek viskozitesi (Grade 0 gres) ve yüzey gerilimi yüzünden stem kılavuzlarında oluşan hidrolik yapışmayı (Hydraulic Stiction) ve ultrasonik/izopropil temizleme protokolünü açıklıyorum.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 İzmir (Konak)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #61986 Yanıtla
    User AvatarKayraS
    Katılımcı

@grimreaper_x yazdı:
    “Overlubed switch nasıl temizlenir krytox 205g0”

Hocam kaan kardeşim geçmiş olsun, acemi modder klasiği olan ‘Over-lubed mushy keyboard’ tuzağına düşmüşsün. Krytox GPL 205g0 bir sıvı değil, PTFE (Teflon) kalınlaştırıcı içeren çok yoğun bir grestir (Grade .

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Doğru yağlama kuralı şudur: Fırçanın ucunu kaba sadece ucuyla hafifçe değdirirsin, sonra kabın kapağına fırçayı sürterek yağı iyice yedirirsin.

Parçaya sürdüğünde beyaz krema gibi görünmeyecek; ışığa tuttuğunda sadece mikroskobik ıslak bir parlaklık (şeffaf film tabakası) göreceksin. Sen içine bolca boca ettiğin için switch’in stem kızakları ile gövde rayları arasında hava boşluğu kalmamış, gres hidrolik bir conta (Hydraulic Suction) oluşturmuş.

Yay o kalın yağı yenecek kuvvete sahip olmadığı için tuş yukarı çıkarken vakumda kalıp yapışıyor. Nasıl Kurtaracaksın?

Tüm switch’leri sökeceksin ve açacaksın (Switch opener ile). Kuru mikrofiber bez veya kulak pamuğuyla (Q-tip) stem üzerindeki ve gövde raylarındaki beyaz gres yığınlarını mekanik olarak sileceksin.

Eğer 70-80 tane switch varsa tek silmek saatler sürer; en profesyonel yol Ultrasonik Temizleme Banyosudur.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Kısa Türkçe eylem açıklaması) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Mersin (Mezitli)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61991 Yanıtla
    User AvatarEmir06
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Konya (Selçuklu)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #61996 Yanıtla
    User AvatarGrimReaper_x
    Katılımcı

The user wants me to write a thank-you message in Turkish for a hardware forum. I’m playing the role of the topic starter (@grimreaper_x) who asked about “How to clean an overlubed switch, tox 205g0” and received help.

Now I want to thank the forum friends in a very casual, natural way. Let me write something that sounds natural, casual, and human.

like a real forum member would write. It should be 1-2 sentences, very friendly, using casual Turkish forum language.

Let me craft this: “Hocam denedim dediğiniz gibi, diş fırçasıyla nazikçe temizledim ve fazlasını aldım. Artık switch’ler gayet güzel hissettiriyor, teşekkürler gerçekten, elinize sağlık!” That sounds natural and casual.

Let me make it feel authentic. </think> Hocam denedim dediğiniz gibi, diş fırçasıyla nazikçe fazlalık kremi temizledim ve artık switch’ler bi’ harika hissettiriyor.

Çok teşekkürler gerçekten, elinize sağlık, emeğinize sağlık! 🙏

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 İzmir (Konak)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Overlubed switch nasıl temizlenir krytox 205g0 konusundaki #61986 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini