Oyuna Girince Bilgisayarın Aniden Kapanması ve Reset Atması (Kernel-Power 41)

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Oyuna Girince Bilgisayarın Aniden Kapanması ve Reset Atması (Kernel-Power 41)

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #54686 Yanıtla
    Gunslinger
    Katılımcı

Selamlar arkadaşlar, sistemi yeni topladım sayılır. Normal masaüstünde veya YouTube’da gezerken hiçbir sorun yok saatlerce açık kalıyor.

Fakat ne zaman Cyberpunk 2077 veya RDR2 gibi aır bir oyuna girsem 10-15 dakika sonra kasa birden elektrik kesilmiı gibi ‘çat’ diye kapanıp hemen reset atıyor. Olay görüntüleyicisine baktışığımda Kritik düzeyde Kernel-Power (Olay Kimliıi: 41, Görev Kategorisi: 63) hatası görüyorum.

sıcaklıkları HWInfo ile takip ettim; işlemci 72 derece, ekran kartı 68 derece civarında yani Aşırı ?sınma yok gibi. Güç kaynağından (PSU) ?üpheleniyorum ama 750W Gold bir ünite kullanıyorum. Bu sorunun asıl kaynağı ne olabilir, benzer durum yaıayan var m??

#54690 Yanıtla
    Cihan B.
    Katılımcı

@gunslinger Selamlar hocam, geçmiş olsun.

Anlattışığın senaryo %90 PSU transient spike (ani güç sıçramas?) koruması gibi görünüyor. Ekran kartı aır yüke girdiıi anda (özellikle RTX 30/40 serisinde) milisaniyelik pik güç tüketimi etiket deıerinin 2 katına çıkabiliyor. PSU’nun OCP (Aşırı akım korumas?) veya OPP devresi çok hassassa sistemi korumak için elektriıi anında keser.

?lk olarak ekran kartına giden PCIe güç kablolarını kontrol et: Asla tek bir kablodan gelen ‘pigtail’ (papatya dizilimi) çoklayıcıyı kullanma, güç kaynağından gelen 2 Ayrı baımsız 8-pin kablo ile başla.

Ayrıca MSI Afterburner ile Power Limit’i %80’e çekip FurMark + OCCT Power testini çalıştır; kapanmıyorsa kesinlikle PSU yükü kaldıramıyordur.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
Yanıtla: Oyuna Girince Bilgisayarın Aniden Kapanması ve Reset Atması (Kernel-Power 41) konusundaki #54690 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini