Pbt tuslar parlar mi mekanik klavye

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68305 Yanıtla
    User AvatarIncehesap Gecesi
    Katılımcı

Yeni mekanik klavye alırken PBT tuş kapağı neden bu kadar övülüyor? ABS ile aralarındaki ses ve dayanıklılık farkı tam olarak nedir?

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Bursa (Osmangazi)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #68308 Yanıtla
    User AvatarAbyss_99
    Katılımcı

Hocam öncelikle o tuşları kolonyayla veya kimyasallarla ovalamayı hemen bırak! Çünkü o gördüğün şey kir veya yağ lekesi DEĞİL; plastiğin ta kendisinin fiziksel olarak aşınması ve parlatılmasıdır (Keycap Shine)!

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:05:37’te (HyperX key caps ile Wraith PBT modu’ ve ‘Proje bitebilir’ durumunu gösteriyor) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #68313 Yanıtla
    User AvatarTolga Y.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #68317 Yanıtla
    User AvatarIncehesap Gecesi
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Bursa (Osmangazi)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #68326 Yanıtla
    User Avatarfurmark_test_06
    Katılımcı

@incehesap_gecesi yazdı:
    “Pbt tuslar parlar mi mekanik klavye”

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Balıkesir (Karesi)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Pbt tuslar parlar mi mekanik klavye konusundaki #68313 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet