pcie 5.0 m2 ssd fanli sogutucu zorunlu mu

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › pcie 5.0 m2 ssd fanli sogutucu zorunlu mu

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55259 Yanıtla
    ptm7950_pad_34
    Katılımcı

PCIe Gen5 SSD’lerde kucuk fanli sogutucu taktirmadan kullanmak imkansiz miı Phison E26 kontrolcu neden bu kadar cok isiniyorı

#55332 Yanıtla
    Cem00
    Katılımcı

kanka Gen5 SSD’lerdeki Phison E26 kontrolcusu 12nm eski uretim teknolojisiyle yapildigi icin tam yukte tek basina 12-14 Watt elektrik cekiyor! O kucucuk cips icin 14W demek kucuk bir islemci demektir.

Anakartin duz teneke pasif sogutucusu o isiyla 1 dakikada dolar, SSD 85 dereceye degdigi an termal kapanmaya (Thermal Shutdown) girip kendini veri bozulmasin diye anakarttan ceker. Gen5 SSD kullanacaksan ya kucuk fanli aktif blok ya da uzerinde isi borusu (heatpipe) olan devasa kule tipi M.2 blok takacaksin baska yolu yok.

#55375 Yanıtla
    Kemal92
    Katılımcı

PCIe 5.0 x4 bant geniıliıi (14\,GB/s) sunan Phison PS5026-E26 denetleyicisi, TSMC 12nm nodunda üretilmiıtir ve tam yükte P_{dissipation} yaklaık 11-14\,W termal enerji yayar. Termal enerji 10\times 10\,mm yüzey alanına hapsolduıundan ?sı akısı yoıunluşu (heat flux density) fırlar.

Pasif kütleli soğutucularda termal doyum 90 saniyede gerçekleıir; T_{junction} ? 85° C kritik eıiıinde denetleyici ‘Critical Thermal Shutdown’ bayraını kaldırarak PCIe PHY katını kapatır ve sistem BSOD verir.

#55397 Yanıtla
    ptm7950_pad_34
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. ?lk başta biraz tereddüt etmiştim ama kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, herhangi bir takılma veya aırı ?sınma kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: pcie 5.0 m2 ssd fanli sogutucu zorunlu mu konusundaki #55332 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini