Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Performans ayarından sonra tarayıcıda yazılar piksel piksel oldu
- Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 1 saat 9 dakika önce
Viper tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
ViperKatılımcıselam beyler youtube’da fps artırma videosu izledim adam sistem özelliklerinden ‘en iyi performans için ayarla’ butonuna bas dedi bastım uyguladım fps falan arttı mı bilmiyorum ama masaüstündeki simgelerin altındaki yazılar, chrome’daki metinler falan piksel piksel oldu sanki windows 95 kullanıyorum harflerin kenarları testere gibi gözlerimi kanatıyor bunu eski pürüzsüz haline nasıl getiririm?
”💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070💬 "[imza]💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070📍 Konum: Balıkesir (Karesi)"Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
📍 Balıkesir (Karesi)
[/imza]
Poyraz__trKatılımcıHocam o FPS artırma videolarını çekenlerin yarısı ne yaptığını bilmiyor maalesef! ‘En iyi performans için ayarla’ seçeneğine bastığın anda Windows sadece pencere animasyonlarını değil, alt piksel yazı yumuşatma motorunu da kapatır.
Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Çözüm 10 saniye: Klavyeden
Win + Ryap, açılan kutuyasysdm.cplyazıp Enter’a bas.Yukarıdan ‘Gelişmiş’ sekmesine gel, Performans kutusundaki ‘Ayarlar’a tıkla. Açılan listede aşağı kaydır ve ‘Ekran yazı tipi kenarlarını düzelt’ (Smooth edges of screen fonts) kutucuğunu İŞARETLE.
Uygula ve Tamam de, yazıların anında o cam gibi pürüzsüz haline geri dönecektir! Kral performans için tüm görsel efektleri kapatmak sisteme 0.1 FPS bile kazandırmaz modern GPU’larda DWM zaten sıfır yük bindirir.
Yazı tipini düzelttikten sonra tam verim almak için ClearType kalibrasyonu da yap: Başlat menüsüne
cttuneyaz veya çalıştır kutusunacttune.exeyazıp Enter’a bas. ClearType Sihirbazı açılacak, ‘ClearType’ı Aç’ seçeneğini işaretleyip ileri de.Sana 5 farklı metin örneği gösterecek, gözüne en net ve kenarı en pürüzsüz görünen kutuları seçerek testi bitir. Monitörün alt piksel düzenine (RGB) göre harfleri mükemmel hizalayacaktır.
”💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB📍 Konum: Ankara (Çankaya)"Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
📍 Ankara (Çankaya)
[/imza]
Alperen93Katılımcı@viper yazdı:
“Performans ayarından sonra tarayıcıda yazılar piksel piksel oldu”Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
”💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB📍 Konum: Adana (Çukurova)"10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
📍 Adana (Çukurova)
[/imza]
ViperKatılımcıHoçam denedim, performans ayarından sonra tarayıcıda yazılar piksel oldu. Dediğiniz gibi yaptım, ama sorun devam ediyor.
Başka ne yapabilirim? Örnek durumlar: (ayarı yaptın sıcaklık düştü çok sağ ol, ya da denedin ama reset devam etti başka ne yapabilirim vb.) Hocam, yeni bir tarayıcı yükleyerek çözüm edebilirim mi?
Ya da yazı kalitesi için bir ekstra ayar yapabilirim mi? Asla robotik yazma.
”💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070💬 "[imza]💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070📍 Konum: Balıkesir (Karesi)"Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
📍 Balıkesir (Karesi)
[/imza] -
YazarYazılar