Performans secenekleri gorsel efektler font duzeltme

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Performans secenekleri gorsel efektler font duzeltme

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60807 Yanıtla
    Serdar01
    Katılımcı

Selamlar, FPS artsin diye Windows Performans Secenekleri’nden ‘En iyi performans icin ayarla’ secenegini sectim. Bilgisayardaki ve internetteki butun yazilar sanki 1995 yilindan kalma Windows 95 gibi pikselli, tirtikli ve kirik gorunmeye basladi gozum kanadi, bunu nasil duzeltirim?

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 Konum: Gaziantep (Şahinbey)
    "Uptime: 450 days, 12 hours."
    ”
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    [/imza]

#60809 Yanıtla
    Fps Dilencisi
    Katılımcı

Hocam o internetteki korlemesine yapilan ‘FPS artirma’ videolarinin kurbanisin! ‘En iyi performans icin ayarla’ dediginde Windows masum pencerelerin animasyonunu kapatmakla kalmaz, altindaki ‘Ekran yazi tipi kenarlarini duzelt’ ayarini da kapatir!

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. O ayar kapaninca Windows fontlarin kenarlarindaki mikroskopik renk yumusatmasini (ClearType) tamamen iptal eder; harfler testere agzi gibi tirtikli ve pikselli kalir.

Cozumu 5 saniye: Baslat’a ‘Gelismis Sistem Ayarlari’ yaz > Performans kismindaki ‘Ayarlar’a bas > ‘Ozel’i sec > asagidaki listeden sadece ‘Ekran yazi tipi kenarlarini duzelt’ kutucugunu isaretle ve Uygula de. Yazilar aninda jilet gibi purussuzlesir.

💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    📍 Konum: Malatya (Battalgazi)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    ”
    📍 Malatya (Battalgazi)
    [/imza]

#60814 Yanıtla
    Serdar41
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 Konum: Sivas (Merkez)
    "F/P her şeydir."
    ”
    📍 Sivas (Merkez)
    [/imza]

#60818 Yanıtla
    Serdar01
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💬 "[imza]
    📍 Konum: Gaziantep (Şahinbey)
    "Uptime: 450 days, 12 hours."
    ”
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    [/imza]

#60825 Yanıtla
    Taner94
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Konum: Zonguldak (Merkez)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ”
    📍 Zonguldak (Merkez)
    [/imza]

#60836 Yanıtla
    VedatY
    Katılımcı

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 Konum: İzmir (Karşıyaka)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ”
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    [/imza]

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Performans secenekleri gorsel efektler font duzeltme konusundaki #60818 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini