Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Permatex dielektrik gres klavye nerede kullanılır
- Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 8 saat 46 dakika önce
Ege S. tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Buğra K.KatılımcıKlavyemin büyük tuşlarındaki (Space, Shift) tel sesini kesmek için oto sanayiden/yapı marketten Permatex Dielektrik Gres (22058) aldım. Bir forumda ‘bu yağı switchlerin içine sürmeyin tuşlar çöp olur, sadece tele sürün’ yazmışlar. Permatex ile Krytox 205g0 arasındaki fark nedir ve neden switch içine sürülmez?
💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB📍 İstanbul (Maltepe)"Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
Ugur D.Katılımcı@fatih90 yazdı:
“Permatex dielektrik gres klavye nerede kullanılır”Hocam mekanik klavye modifikasyonunda malzemelerin kimyasal vizkozite (yoğunluk) farkını çok iyi anlamak gerekir! İki yağ tamamen farklı amaçlar için üretilmiştir: Krytox GPL 205g0: NLGI Grade 0 sınıfında, akışkanlığı mükemmel, incecik teflon bazlı bir grestir.
Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bu yağ switchlerin gövdesine, stem raylarına ve stabilizatörün plastik gövdesine sürülmek için dünyadaki 1 numaralı referanstır.
Ancak stabilizatörün çelik teli ile plastik yuvası arasındaki o 0.5 milimetrelik geniş metal boşluğu doldurmak için Krytox 205g0 BAZEN ÇOK İNCE KALIR; zamanla kenara itilir ve 2 ay sonra tel tekrar ‘tık-tık’ ötmeye başlar. Permatex 22058 Dielektrik Gres: NLGI Grade 2 sınıfında, otomotiv buji kablolarını sudan ve kaçak akımdan korumak için üretilmiş son derece kalın, yapışkan ve ağır bir silikon pastadır!
Bu kalın yapısı sayesinde stabilizatör telinin o L-bacağına sürüldüğünde; tel ile plastik yuva arasındaki tüm mekanik tolerans boşluğunu bir jel yastık gibi doldurur; çeliğin plastiğe çarpmasını imkansız kılar ve en inatçı tel çınlamasını (rattle) bile 2 yıl boyunca sıfırlayarak susturur!
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (The greasy key cleaner and its applications, which is directly related to) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE📍 Diyarbakır (Kayapınar)"Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
Kerem S.KatılımcıHocam çok sağ olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB📍 Sakarya (Serdivan)"Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
Buğra K.KatılımcıSöylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.
Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.
💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB📍 İstanbul (Maltepe)"Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
Ege S.KatılımcıSorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmişken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.
💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)"10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk." -
YazarYazılar