permeation hortumdan su buharlasmasi omru kac yil

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › permeation hortumdan su buharlasmasi omru kac yil

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57376 Yanıtla
    Umut55
    Katılımcı

AIO Sıvı soğutmalarda Sıvı hortumlardan dıarı nasıl sızarı Permeation süreci kaç yılda soğutucuyu iılevsiz bırakırı

#57384 Yanıtla
    Serkan05
    Katılımcı

@umut55 yazdı:
    “permeation hortumdan su buharlasmasi omru kac yil”

Hocam sivi sogutmanin suyunu kimse calmadi, su molekulleri hortumun icinden buharlasip kacti! AIO’lar tamamen kapali devredir ama o esnek kaucuk hortumlar mikroskop altinda suzgec gibidir.

Gamers Nexus verilerine göre en ideal montaj konumu radyatörü kasanın üst paneline (tavana) egzoz olarak yerleıtirmektir, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Su isindikca yillar icinde mikroskopik su buhari o kaucugun molekulleri arasindan disari havaya ucar (buna Permeation / gecirgenlik denir).

3-4 yil sonra radyatordeki suyun %15-20’si yok olur! Kalan hava devridaim ederken pompada ve radyatorde ‘gurul’ guruldama sesi yapar, su azaldigi icin sogutma coker.

Arctic gibi bazi modellerde dolum kapagi vardir saf su basabilirsin; dolum kapagi yoksa o AIO omrunu tamamlamistir degismesi gerekir.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_3328c903874a-2-1024×576.jpg[/img]
    (Referans: soğutucu tabanındaki ?effaf koruma jelatini uyarıs?)

#57389 Yanıtla
    Paladin
    Katılımcı

@umut55 yazdı:
    “permeation hortumdan su buharlasmasi omru kac yil”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57395 Yanıtla
    Umut55
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: permeation hortumdan su buharlasmasi omru kac yil konusundaki #57395 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini