Pixel shader vertex shader nedir sabit boru hattı farkı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Ekran Kartları (GPU) › Pixel shader vertex shader nedir sabit boru hattı farkı

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #63335 Yanıtla
    User AvatarNihat Yaman
    Katılımcı

2001 yılı başında çıkan NVIDIA GeForce 3 kartı nasıl oldu da 3D grafik dünyasında bir dönüm noktası kabul edildi? GeForce 2’den saat hızı olarak çok daha yüksek olmamasına rağmen görüntüleri nasıl sinema filmine dönüştürdü?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Ankara (Çankaya)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #63360 Yanıtla
    User AvatarCan41
    Katılımcı

Hocam geForce 3 çıktığında grafik programcıları için Noel gibiydi! O güne kadar GPU bir kara kutuydu; koordinatı verirsin, kart kendi bildiği gibi çizerdi.

Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER değişkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak şarttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. GeForce 3 ile Microsoft bize ‘Alın size Vertex ve Pixel Shader, pikselin formülünü kendiniz yazın’ dedi.

Morrowind’deki o suyun kıyıya vurduğundaki dalgalanmayı ve güneşin suya vurduğu o parlaklığı ilk gördüğümüzde gözlerimiz dolmuştu. GeForce 2 sahipleri o suyu görünce kartlarını çöpe atmak istedi.

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    #63363 Yanıtla
    User AvatarDoruk01
    Katılımcı

@taner01 yazdı:
    “Pixel shader vertex shader nedir sabit boru hattı farkı”

Hocam çok sağ olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    #63380 Yanıtla
    User AvatarNihat Yaman
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Ankara (Çankaya)
    #63396 Yanıtla

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "F/P her şeydir."
    #63414 Yanıtla
    User AvatarBora Köse
    Katılımcı

@taner01 yazdı:
    “Pixel shader vertex shader nedir sabit boru hattı farkı”

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 İzmir (Konak)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Pixel shader vertex shader nedir sabit boru hattı farkı konusundaki #63380 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

🌍 DİL SEÇİMİ / LANGUAGE 25 Dil
🔍