Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Power excursion nedir rtx 4090 anlık güç sıçraması
- Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 35 dakika önce
YigitT tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Pulsar_35KatılımcıSelamlar, elimde 2 yıl önce aldığım çok kaliteli 850W Gold sertifikalı eski bir güç kaynağı (ATX 2.4 standardında) vardı. Yeni bir RTX 4080 ekran kartı alıp sisteme taktım. Normalde RTX 4080 maksimum 320W çeker, işlemcim de 150W çekiyor; yani toplam sistem tüketimi 500W bile etmiyor, 850W güç kaynağının fazlasıyla yetmesi gerekir. Ancak oyun oynarken ara sahnelerde veya anlık patlama efektlerinde bilgisayar hiçbir hata vermeden ‘çat’ diye aniden kapanıyor ve PSU kendini kilitliyor! Güç kaynağını yeni nesil ‘ATX 3.0’ sertifikalı 850W bir modelle değiştirdiğimde aynı sistemde kapanma sorunu tamamen ortadan kalktı. İkisi de 850W olmasına rağmen ATX 3.0 neyi farklı yapıyor da sistem kapanmıyor? Bu ‘Power Excursion (%200 Tepe Yük)’ olayı nedir?
💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS📍 Aydın (Efeler)"Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
Kayra K.Katılımcı@pulsar_35 yazdı:
“Power excursion nedir rtx 4090 anlık güç sıçraması”Hocam selamlar, Rtx 4090 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir.
Ayrıca şu detayı da unutmayın: Almadan önce mutlaka ekran paneli renk doğruluğu (%100 sRGB) ve soğutma bloğu testlerine bakın. Özetle karar noktam: Fiyat/performans baremi güncel piyasa koşullarına göre kıyaslanarak karar verilmelidir.
💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD📍 Bursa (Nilüfer)"Stok fanla yola devam."
Cihan61KatılımcıHocam selamlar, Rtx 4090 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir.
Ayrıca şu detayı da unutmayın: Almadan önce mutlaka ekran paneli renk doğruluğu (%100 sRGB) ve soğutma bloğu testlerine bakın. Özetle karar noktam: Fiyat/performans baremi güncel piyasa koşullarına göre kıyaslanarak karar verilmelidir.
💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar📍 Kocaeli (Gebze)"Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
Pulsar_35KatılımcıMerhaba arkadaşlar, @pulsar_35’e teşekkür ederim. Benim durumumda kilit frekans ayarını 600mhz’ye düşürerek sorunu çözdüm.
Sıcaklık değişmedi ama anlık güç sıçraması artık görünmüyor.
💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS📍 Aydın (Efeler)"Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
YigitTKatılımcıHocam selamlar, Rtx 4090 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir.
💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB📍 İzmir (Konak)"Stok fanla yola devam." -
YazarYazılar