PSU 24 pin soketinde neden çift kablo olurı Sense teli (remote sensing) ne

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › PSU 24 pin soketinde neden çift kablo olurı Sense teli (remote sensing) ne

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58883 Yanıtla
    x79_e5
    Katılımcı

PSU 24 pin soketinde neden çift kablo olurı Sense teli (remote sensing) ne iıe yararı

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? ?zmir (Bornova)
    #58887 Yanıtla
    Gokhan B.
    Katılımcı

@x79_e5 yazdı:
    “PSU 24 pin soketinde neden çift kablo olurı Sense teli (remote sensing) ne”

Hocam kral kaliteli bir güç kaynağı aldışının en somut, en mükemmel kanıtına denk gelmiısin! O gördüıün çift tellerdeki o incecik kablolara elektrik mühendisliıinde ‘Sense Wire’ yani ‘Voltaj Algılama Teli’ (Remote Sensing) denir.

Buildzoid’in paylaıtığı kanıtlanm?? alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiıinde bellek gecikmesi ciddi oranda düıer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. mantığı o kadar dahiyanedir ki hayran kalırsın: Normal kalın kablodan anakarta 12V, 5V veya 3.3V elektrik akar.

Ama o kablo 50 santim uzundur; kablonun kendi iç direnci yüzünden elektrik anakarta ulaıana kadar yolda voltaj kaybeder (V = I · R). PSU’nun kendi içindeki çıkışığında 12.0 Volt basarken, kablonun ucunda anakarta giren voltaj 11.7 Volt’a düıebilir!

??te o minicik ikinci ince tel akım taımaz; sadece anakartın soketindeki gerçek voltajı ölçüp güç kaynağının içindeki beyin çipine anlık geri bildirim gönderen bir ‘casus’ gibi çalışır! ?nce tel PSU’ya ‘Hooop birader anakartta voltaj 11.7’ye düıtü’ dediıi mikrosaniyede, PSU çıkıı voltajını 12.3’e yükseltir; böylece anakartın tam soketinde voltaj taı gibi tam 12.00 Volt kalır!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:49’te (Metal partı çıkarıp düzleıtirir) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=WkmA0-aPNpw&t=49s

? Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    ? "Kasa kapaını açtım hava alsın diye."
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58892 Yanıtla
    Stok Fanci13
    Katılımcı

@x79_e5 yazdı:
    “PSU 24 pin soketinde neden çift kablo olurı Sense teli (remote sensing) ne”

Hocam çok sağ olun, BIOS’tan voltaj ve profil ayarlarını dediğiniz gibi güncelledim. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Manisa (Yunusemre)
    #58894 Yanıtla
    x79_e5
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? ?zmir (Bornova)
    #58900 Yanıtla
    Erkan54
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."
    ? Sakarya (Serdivan)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: PSU 24 pin soketinde neden çift kablo olurı Sense teli (remote sensing) ne konusundaki #58894 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini