psu eco mode acikken fan aniden hizlanip ses yapiyor

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › psu eco mode acikken fan aniden hizlanip ses yapiyor

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57831 Yanıtla
    Valkyr_35
    Katılımcı

PSU’mun yari pasif modu cok can sıkıcı, fan esik sicakligina gelince yumusak baslamak yerine jet motoru gibi baslayip duruyor, histerezis ayari yok muı

#57840 Yanıtla
    Halil K.
    Katılımcı

Hocam bazi guc kaynaklarinda termal histerezis dedigimiz bekleme payi duzgun yapilmamistir. Trafo 45 dereceye geldigi an fan aniden %100’e firlar, 2 saniyede 44 dereceye sogutup hemen durur; 1 dakika sonra ayni dongu tekrarlanir.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. O arkadaki Eco / Hybrid dugmesine basip modu kapat, fan surekli 500-600 devirde fısıltı gibi donsun o ani patlama sesini hic duymazsin.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:32’te (Kırmızı kablo ve siyah kablo var) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=LAA23j-XGHE&t=32s

#57847 Yanıtla
    Ege26
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, fanları harici SATA beslemeli hub üzerinden başladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57854 Yanıtla
    Valkyr_35
    Katılımcı

Hocam çok teıekkürler, akıam sistemi açıp tavsiyenizi uyguladım. sıcaklıklar tamamen makul seviyeye indi, içim rahatladı valla.

#57861 Yanıtla
    Neo_x
    Katılımcı

@valkyr_35 yazdı:
    “psu eco mode acikken fan aniden hizlanip ses yapiyor”

Çözüldüğüne çok sevindim hocam. Hazır soğutma oturmuşken kasa içi hava akışını da dengeli tutarsan uzun vadede sessiz sedasız kullanırsın.

#57870 Yanıtla
    Kaan10
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: psu eco mode acikken fan aniden hizlanip ses yapiyor konusundaki #57840 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini