Psu ovp uvp ocp korumalari ne ise yarar

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61956 Yanıtla
    User AvatarSparhawk
    Katılımcı

Bilgisayara sivi dokuldu aninda pat diye kapandi ve bir daha acilmadi, ama parcalara hicbir sey olmamis PSU kendini nasil kilitliyor?

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Stok fanla yola devam."
    #61959 Yanıtla
    User AvatarCift Ram Sevdasi44
    Katılımcı

Hocam kral kaliteli bir guc kaynaginin icinde ‘Supervisor IC’ denen bir bekci cip bulunur (mesela Weltrend WT7527). Bu cip 12V, 5V, 3.3V hatlarini mikrosaniye bazinda dinler.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Anlik yuk firlayip kablo eriyecek gibi olursa OCP, voltaj 13V’a firlarsa OVP, kisa devre olursa SCP aninda gucu keser (latch-off) ve anakarta ‘PG (Power Good)’ sinyalini kesip sistemi aninda kapatir.

Ucuz C4 dedigimiz merdiven alti PSU’larda bu cip yoktur veya sahtedir; elektrik gittiginde butun 12 voltu sisteme basar ekran kartini yakar.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:35’te (The importance of voltage and power supply, which is directly related to) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    #61966 Yanıtla
    User AvatarEclipse
    Katılımcı

@sparhawk yazdı:
    “Psu ovp uvp ocp korumalari ne ise yarar”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    #61970 Yanıtla
    User AvatarSparhawk
    Katılımcı

Hocam denedim dediğiniz gibi yaptım, ovp/uvp ayarlarını biraz yükselttim ama maalesef resetler devam ediyor, başka önereceğiniz bir şey var mı?\n\n

\n💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD\n📍 Konum: Gaziantep (Şahinbey)\n"Stok fanla yola devam."\n
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Psu ovp uvp ocp korumalari ne ise yarar konusundaki #61959 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini