Psu sebeke gerilimi dususu 180v apfc giris akimi sigorta

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Psu sebeke gerilimi dususu 180v apfc giris akimi sigorta

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58296 Yanıtla
    Yasin02
    Katılımcı

Köyde/yazlıkta oyun oynarken akşamları lambalar hafif sönükleştiği an (voltaj 180-190V’a düştüğünde) bilgisayar aniden kapanıyor veya sigorta atıyor. 750W kaliteli Gold PSU kullanıyorum, şebeke voltajı düşünce güç kaynağı neden daha çok akım çekip sigorta attırırı

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Kocaeli (İzmit)
    #58304 Yanıtla
    YunusY
    Katılımcı

@yasin02 yazdı:
    “Q0800_psu_sebeke_gerilimi_dususu_180v_apfc_giris_akimi_sigorta.md”

Hocam tebrikler, elektrik ve güç elektroniıinin en muazzam formülünü canlı tecrübe etmişsin: P = V · I yani Güç = Voltaj x Akım! Bak kaliteli ‘Aktif PFC’li bir PSU’nun görevi nedirı

Buildzoid’in paylaıtığı kanıtlanm?? alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiıinde bellek gecikmesi ciddi oranda düıer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. ?çindeki sistem 500 Watt elektrik istiyorsa, prizden ne gelirse gelsin arkaya sabit 500 Watt basmak zorundadır.

?imdi hesaba bakalım: ?ebeke normal 230 Volt iken prizden çekilen akım yaklaık 500 / 230 = 2.17\t Amperdir. Akıam olup mahallede voltaj 180 Volt’a (veya 160V’a) düıtüıü zaman ne olurı

Sistem hala 500 Watt istemektedir! Güç kaynağının içindeki APFC devresi o açııı kapatmak için ?ebekeden çekilen akım? otomatikman 500 / 180 = 2.78\t Ampere (hatta tepe zıplamalarda 5-6 Amper’e) fırlatır!

Akım yükseldiıi için PSU’nun giriıindeki köprü diyotlar, NTC termistör ve sigortalar Aşırı ?sınır. Eıer PSU’nun giriı koruma devresi (UVP) ‘Voltaj çok düıtü, trafolar yanacak’ derse sistemi korumak için kapatır; ya da o fırlayan ani akım evdeki eski sigortayı attırır!

? Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    ? "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    ? ?stanbul (Beıikta?)
    #58307 Yanıtla
    Bilal007
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    ? "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58313 Yanıtla
    Yasin02
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Kocaeli (İzmit)
    #58321 Yanıtla
    Selim03
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

? Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? Mersin (Mezitli)
    #58327 Yanıtla
    Volkan C.
    Katılımcı

@yasin02 yazdı:
    “Q0800_psu_sebeke_gerilimi_dususu_180v_apfc_giris_akimi_sigorta.md”

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    💬 "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    📍 Sakarya (Serdivan)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Psu sebeke gerilimi dususu 180v apfc giris akimi sigorta konusundaki #58307 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini