Q0684 anakart pcie x16 tirnaginin kirilmasi sarkma ve tutucu aparat

Ana sayfa › Forumlar › Eski Mikro Odalar Arşivi › Anakart POST Hataları, Debug LED & Bip Kodları › Q0684 anakart pcie x16 tirnaginin kirilmasi sarkma ve tutucu aparat

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61521 Yanıtla
    User AvatarCrusader_7
    Katılımcı

Q0684 anakart pcie x16 tirnaginin kirilmasi sarkma ve tutucu aparat ile ilgili sistemimde anormallik yaşıyorum. Kararsızlık testlerinde mavi ekran alıyorum, donanım kök nedeni ne olabilir?

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Adana (Seyhan)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #61544 Yanıtla
    User AvatarGörkem Korkmaz
    Katılımcı

Bence Windows’a direk format at gitsin hocam, yazılımsal çakışma olabilir.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #61599 Yanıtla
    User AvatarOsman26
    Katılımcı

Ezbere format atmak donanım arızasını çözmez. Hocam kadir kardeşim derin bir nefes al, moralini hiç bozma! O tornavidayla mandal kırma olayını bilgisayar toplayanların en az yarısı hayatında bir kere yaşamıştır. Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiği üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1:1) modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Şimdi sana durumu hem mekanik hem elektriksel olarak anlatayım, için rahat etsin: *O Plastik Mandaldan Elektrik Geçer mi? (HAYIR!): O tırnak tamamen mekanik bir güvenlik kilididir; içinde tek bir tel, devre ya da elektriksel hat YOKTUR!

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Ankara (Keçiören)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #61630 Yanıtla
    User AvatarErcan Taş
    Katılımcı

Hocam belirttiğiniz donanım adımlarını sırasıyla uyguladım. Sorunlu bileşeni tespit edip bağlantıları yeniledim, sistem şu an sorunsuz çalışıyor. Destek için teşekkürler.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 Adana (Çukurova)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Q0684 anakart pcie x16 tirnaginin kirilmasi sarkma ve tutucu aparat konusundaki #61544 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini