Q1715 windows 11 core parking islemci cekirdek uyutma ve anlik mikro takilmalar

Ana sayfa › Forumlar › Eski Mikro Odalar Arşivi › Windows 11 › Q1715 windows 11 core parking islemci cekirdek uyutma ve anlik mikro takilmalar

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61834 Yanıtla
    User AvatarStok Fanci
    Katılımcı

Q1715 windows 11 core parking islemci cekirdek uyutma ve anlik mikro takilmalar ile ilgili sistemimde anormallik yaşıyorum. Kararsızlık testlerinde mavi ekran alıyorum, donanım kök nedeni ne olabilir?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Balıkesir (Karesi)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #62021 Yanıtla
    User AvatarZiya Toprak
    Katılımcı

Bence Windows’a direk format at gitsin hocam, yazılımsal çakışma olabilir.

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 Sivas (Merkez)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #62496 Yanıtla
    User AvatarGökhan Pekcan
    Katılımcı

Ezbere format atmak donanım arızasını çözmez. Dostum selam. Yaşadığın hadise doğrudan windows güç planlarında ‘core parking’ (çekirdek park etme) tuzağı: çekirdeklerin uyanırken oyunda mikro takılma (stutter) yaratması ile alakalı. Hardware Unboxed’ın The Last of Us ve modern oyun testlerinde kanıtladığı gibi VRAM kapasitesi aşıldığında sistem RAM’ine taşma yaşanır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. İşlemci durum geçişleri ve işletim sistemi iş zamanlayıcı analizi: Windows Kernel Güç Yöneticisi (PPM), enerji tasarrufu sağlamak amacıyla aktif iş parçacıklarının sayısına göre işlemci çekirdeklerinin bir kısmını ‘Park’ durumuna alarak derin C_6 veya C_7 güç tasarrufu durumuna kilitler.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #63481 Yanıtla
    User AvatarUmut Güneş
    Katılımcı

Hocam belirttiğiniz donanım adımlarını sırasıyla uyguladım. Sorunlu bileşeni tespit edip bağlantıları yeniledim, sistem şu an sorunsuz çalışıyor. Destek için teşekkürler.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Q1715 windows 11 core parking islemci cekirdek uyutma ve anlik mikro takilmalar konusundaki #63481 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet