q6600 overclock nasıl yapılır 3.0 ghz voltaj ayarı

Ana sayfa › Forumlar › Overclock & Performans Tuning › İşlemci & RAM Hız Aşırtma (Overclocking) › q6600 overclock nasıl yapılır 3.0 ghz voltaj ayarı

• Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce Burak S. tarafından güncellenmiştir.
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56833 Yanıtla
    Burak S.
    Katılımcı

Q9550 iılemcimi 400 FSB ile 3.4 GHz yaptım çok stabil oldu ama anakartın ortasındaki soğutucuya (Northbridge) dokunulmuyor alev gibi elimi yakıyor. Kuzey köprüsüne küçük fan takmak ?art m??

#56836 Yanıtla
    Yunus38
    Katılımcı

Hocam selamlar. Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. Entegre bellek kontrolcülerinden (IMC) önceki Core 2 Quad mimarisinde (LGA775), işlemci çekirdekleri RAM’e doırudan ulaıamazdı; tüm veri trafiıi harici bir köprü yongası olan MCH (Kuzey Köprüsü) üzerinden akardı.

Q6600’ün temel çekirdek frekansı 9 \times 266\t MHz = 2.40\t GHz formülüyle üretilirdi (266\t MHz temel saat hızı dörtlü pompalamayla 1066\t MT/s FSB verirdi). İşlemciyi 3.0\t GHz’e çıkarmak için FSB saatinin 333\t MHz’e fırlatılması gerekiyordu.

Ancak MCH üzerindeki dahili faz kilitli döngü (PLL), bellek hızını bu FSB saatine başlı oranlarla (örneıin 1:1, 5:6, 4:5 bölenleri) türetirdi. Eıer kullanıcı BIOS’tan ‘FSB Strap to Northbridge’ ayarını 266’dan 333’e çekip bellek bölenini ‘1:1 (Senkron mod)’ olarak sabitlemezse, 800\t MHz DDR2 bellekler kontrolsüz ?ekilde 1000\t MHz üzerine fırlar ve sistemi kilitlerdi.

#56839 Yanıtla
    Cem D.
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56847 Yanıtla
    Burak S.
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Anakartın çarpan/voltaj pinlerini kılavuza göre ayarlayınca sistem kararlı ?ekilde boot etti. Yardımlarınız için saı olun.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: q6600 overclock nasıl yapılır 3.0 ghz voltaj ayarı konusundaki #56836 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini