radyatör peteği delinir mi su sızdırır mı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › radyatör peteği delinir mi su sızdırır mı

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60109 Yanıtla
    fast_timing
    Katılımcı

Selamlar arkadaşlar, bugün hevesle 360mm sıvı soğutmamın kutusunu açtım. Radyatörün siyah ızgaralarına ışık tuttum, fan takılan yerin hemen altında 4-5 yerde zikzak alüminyum yapraklar birbirine yapışmış, bükülmüş! Sanki birisi parmağıyla bastırmış gibi duruyor. Ürünü sıfır aldım, bu ezikler yüzünden soğutma performansı düşer mi, ileride su kaçırır mıı Hemen kutulayıp iadeye mi göndermeliyim?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    #60112 Yanıtla

@fast_timing yazdı:
    “radyatör peteği delinir mi su sızdırır mı”

Hocam murat hiç panik yapma ve boşuna iadeyle vakit kaybetme! Yaşadığın durum radyatör üretiminde ve montajında %90 karşılaşılan tamamen normal bir durumdur.

RADYATÖR ANATOMİSİ VE GERÇEKLER: O gördüğün zikzak incecik alüminyum yapraklar (Fins) İÇİNDEN SU AKAN BORULAR DEĞİLDİR! Onlar sadece boruların etrafına lehimlenmiş, ısıyı havaya transfer eden 0.1 mm kalınlığında (sigara jelatini gibi) yumuşak kanatçıklardır.

İçinden su geçen yerler o kanatçıkların arasından dikey olarak inen kalın borulardır (Liquid Channels). O ince yaprakların ezilmesi ASLA su sızıntısı yapmaz.

PERFORMANS ETKİSİ NEDİRı Gamers Nexus bunun laboratuvar testini yaptı: 360mm bir radyatördeki peteklerin %15’ini bilerek ezip tornavidayla büktüler; sıcaklık farkı sadece 0.5°C ile 1.0°C arasında kaldı!

Senin bahsettiğin 4-5 küçük ezik performansı binde bir bile etkilemez. NASIL DÜZELTİLİR (EĞER GÖZÜNÜ RAHATSIZ EDİYORSA)ı.

Berke ve Murat için düzeltme kuralı: İnce uçlu plastik bir cımbız, tahta kürdan veya dikiş iğnesi alın. Kanatçığın büküldüğü aralığa nazikçe sokup kanatçığı hafifçe yukarı doğru kanırtarak eski formuna getirin.

dikkat: Sakın iğneyi çok derine sokup borulara temas ettirmeyin veya zorlamayın! Alüminyum yorulup kopabilir.

Borular delinmediği sürece sistemin saat gibi çalışacaktır.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    #60117 Yanıtla
    Kayra T.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    💬 "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    📍 Diyarbakır (Kayapınar)
    #60125 Yanıtla
    fast_timing
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    #60146 Yanıtla
    vrm_heatsink_34
    Katılımcı

@fast_timing yazdı:

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    #60151 Yanıtla
    Koray42
    Katılımcı

@fast_timing yazdı:

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB
    💬 "Lehim erir, devre susmaz."
    📍 Malatya (Battalgazi)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: radyatör peteği delinir mi su sızdırır mı konusundaki #60151 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini