Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Radyatör su kanalı delindi su sızdırıyor
- Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 1 saat 39 dakika önce
Kupon Avcisi tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Kupon AvcisiKatılımcıKasanın önüne fanları takarken yanlışlıkla 35mm vida kullandım radyatöre girdi, vidanın ucu kanala çarptıysa patlar mı?
💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)"Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
Veli TaşKatılımcıHocam çok kritik bir sınırın eşiğinden dönmüşsün; radyatör anatomisini iyi anlamak gerekir. Radyatörlerde iki farklı yapı vardır: Hava ile temas eden incecik alüminyum zikzak soğutma petekleri (Fins): Bunlar sadece havaya ısı transferi yapan pasif kanatçıklardır, içlerinden su akmaz.
Gamers Nexus verilerine göre en ideal montaj konumu radyatörü kasanın üst paneline (tavana) egzoz olarak yerleştirmektir, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Vidanın ucu sadece bu telleri yana doğru ezdi veya büktüyse hiçbir sızıntı tehlikesi yoktur; sadece o noktanın hava geçirgenliği mikro düzeyde düşer, bu da genel soğutmaya %0.1 bile etki etmez.
Peteklerin arasından diklemesine geçen düz, yassı su boruları (Coolant Channels): Asıl tehlike buradadır! Suyun dolaştığı bu yassı borular alüminyumdan üretilir ve et kalınlıkları sadece 0.
0.3 milimetredir! Bazı kaliteli radyatörlerde vida deliklerinin tam altına ‘Screw Stop’ adı verilen koruyucu metal sac plakalar konur ki uzun vida boruya girmesin.
Ancak ucuz veya giriş seviyesi modellerde bu koruma sacı yoktur.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:04’te (With a music track and then transitions to discussing the installation of) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB📍 Eskişehir (Tepebaşı)"LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
Levent E.Katılımcı@kupon_avcisi yazdı:
“Radyatör su kanalı delindi su sızdırıyor”Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro📍 Balıkesir (Karesi)"B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
Kupon AvcisiKatılımcıThe user wants me to write a thank-you message in Turkish for a hardware forum. The context: I opened a thread titled “Radyatör su kanalı delindi su sızdırıyor” (Radiator water channel punctured, water leaking) and asked for help.
People gave advice, I tried it, problem solved. Now I want to thank the forum friends with a very intimate and natural 1-2 sentence feedback using casual Turkish forum language like “Hocam denedim..”, “Dediğiniz gibi kontrol ettim..”.
Must not sound robotic or AI-like. Let me write a natural, casual Turkish forum thank-you message.
Something like: “Hocam elinize sağlık, dediğiniz gibi yaptım ve sızıntı düzeldi. Çok teşekkürler, yardımlarınız için 🙏” Let me make it natural and intimate.
</think> Hocam elinize sağlık, dediğiniz gibi yaptım ve sızıntı tamamen kesildi. Çok teşekkürler, vakit ayırıp yardımcı oldunuz, gerçekten çok işinize yaradı 🙏
💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)"Frametime düz çizgi değilse huzur yok." -
YazarYazılar