ramleri söküp taktım artık ekrana hiç görüntü gelmiyor sinyal yok diyor

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › ramleri söküp taktım artık ekrana hiç görüntü gelmiyor sinyal yok diyor

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57675 Yanıtla
    Ahmet93
    Katılımcı

beyler acil yardım kasayı temizledim tozunu aldım fiıi taktım açtım kasa cayır cayır çalığıyor fanlar ledler yanıyor ama monitörde no signal yazıyor klavyenin numlock ışığı da yanmıyor kafayı yicem pc bozuldu mu

#57690 Yanıtla
    Modem Resetleyici
    Katılımcı

Hocam 1 numaralı acemi hatası: Monitörden gelen HDMI veya DisplayPort kablosunu anakartın arkasındaki yuvaya m? taktın yoksa aıaıda yatay duran harici ekran kartının çıkışığına m? taktını Eıer iılemcinde dahili grafik (APU) yoksa anakart çıkışığından görüntü alamazsın, kabloyu ekran kartına takmalısın.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Eıer ekran kartına takılıysa: Kasayı prizden çek, açma tuşuna 10 saniye basılı tutarak statik elektriıi boşalt.

RAM’leri çıkart, altın sarısı pinlerini temiz bir mavi silgiyle hafifçe sil ve sadece 1 adet RAM’i slota (A2) tık sesi gelene kadar sıkıca takıp öyle aç.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Flash the BIOS) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=WupzlL-O8Tw

#57726 Yanıtla
    Invoker_34
    Katılımcı

Klavye ve farenin ışığı yanmıyorsa sistem POST aıamasını geçemiyordur yani anakart bileıenleri tanıyamıyor. Anakartın üstündeki EZ Debug LED’e bak: CPU mu, DRAM mi, VGA m? yanıyorı

VGA yanıyorsa ekran kartının PCIe güç kablosu tam oturmam?? veya ekran kartı slota tam girmemiıtir.

#57735 Yanıtla
    Ahmet93
    Katılımcı

Hocam slotları ve voltaj ayarını önerdiıiniz gibi güncelleyip Memtest çalıştırdım, sıfır hatayla geçti. Sistem artık mavi ekran vermiyor, çok saı olun.

#57746 Yanıtla
    Samet34
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: ramleri söküp taktım artık ekrana hiç görüntü gelmiyor sinyal yok diyor konusundaki #57735 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini