Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Oyuncu Fareleri, Yüzeyler & Aksesuar › razer zowie lod ayarı low mu high m?
- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 1 gün 19 saat önce
Volkan Y. tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Kadir99Katılımcıarkadaşlar düıük hassasiyetle (low sens) valorant oynuyorum. fareyi pad’in sonuna gelince havaya kaldırıp ortaya geri koyarken niıangahım havada saıa sola titriyor kayıyor crosshair adamın kafasından kaçıyor. farenin yazılımında ‘Lift-Off Distance (LOD)’ diye bir ayar gördüm Low (1mm) ve High (2mm) seçenekleri var. bu ayar tam olarak ne iıe yarıyor havada kaymayı hangisi engeller
? Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."? ?zmir (Bornova)
Alp1905KatılımcıHocam fPS esporcularının o milisaniyelik nişan alma hassasiyetine doğrudan etki eden en kritik sensör ayarına hoş geldin kardeşim! LOD’un mantığını ve neden hayat kurtardığını anlatalım: LOD (Lift-Off Distance) Nedirı.
Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Farenin altındaki optik sensörün (PixArt PAW3395, Focus Pro 30K vb.) zemini okumayı kestiği havalanma yüksekliğidir (mesafesidir)!
Yüksek LOD (High. 2mm+) Neden Nişangahı Bozarı.
Sen düşük DPI ile oynarken fareyi kaldırıp pad’in ortasına taşırken fareyi yerden 1-2 milimetre kaldırırsın. Eğer LOD ayarın “High” (Yüksek) ise; sensör havada uçarken bile masanın yüzeyini okumaya devam eder!.
Sen fareyi taşırken bileğin hafif titrediğinde, ekrandaki nişangahın da havada titreyip kayar! Tam adamın kafasına tuttuğun crosshair sen fareyi yere koyana kadar bozulur!
Düşük LOD (Low. 1mm veya Altı) Avantajı:.
Ayarı “Low” (1 mm veya 0.7 mm) yaptığın an; farenin tabanı pad’den 1 milimetre ayrıldığı salisede sensör zemin okumayı BIÇAK GİBİ KESER!. Fareyi havada istediğin kadar salla, ekrandaki imleç bir piksel bile oynamaz, donup kalır!
Fareyi pad’e tekrar bastığın anda milimetrik kaldığı yerden okumaya devam eder! Ne Zaman Yüksek (High) Seçilmeliı.
💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro💬 "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."📍 Konya (Selçuklu)
KorayYKatılımcıHocam ben eski faremde LOD yüksek diye fareyi kaldırıp koyarken cross sürekli aıağı kayıyordu delirecektim. Yeni fare alınca yazılımından LOD’u ‘Low 1mm’ yaptım.
Fareyi yerden 1 parmak kaldırdışım an imleç çakılı kalıyor, yere koyunca anında okuyor. CS2’de spreylerim ve reflekslerim çaı atladı resmen. Kesinlikle Low yapın.
? Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB? "F/P her ?eydir."? ?zmir (Buca)
Kadir99KatılımcıHocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.
? Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."? ?zmir (Bornova)
Lehimci Dayi24Katılımcıgeçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.
? Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS? "ZFS pool scrub: 0 errors."? Ankara (Keçiören)
Volkan Y.KatılımcıSonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.
? Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD? "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varm?? dedim."? ?zmir (Konak) -
YazarYazılar