rtx 3080 termal pad deıiıimi sonrası gpu 60 hotspot 110 derece

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › rtx 3080 termal pad deıiıimi sonrası gpu 60 hotspot 110 derece

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58134 Yanıtla
    Raptor_7
    Katılımcı

reddit’te klasik termal macunun direct-die çiplere tutunamayıp dıarı taıtışığını okumuıtum, honeywell ptm7950 alsam sıcaklık fark eder mi, yardım rtx 3080 rog strix kartım vardı 3 yıldır kullanıyorum içi tozlanmıtı açtım termal macunu ve padleri yenileyim dedim. internetten 1.5mm ve 2mm termal pad aldım göz kararı vramlerin üstüne döıedim macunu da sürdüm topladım. abi oyuna giriyorum furmark açıyorum gpu sıcaklığı 62 derece süper diyorum ama arkadan fanlar f16 gibi baırmaya başlıyor. hwinfo’dan baktım gpu hotspot 108 dereceye vurmuı vramler de 102 derece! fanlar %100’e kilitlendi inmedi. kartı tekrar söktüm çipin üstündeki macuna baktım macun neredeyse hiç ezilmemiı bakır blok çipe hiç deımiyor havada kalmış resmen. 1.5mm pad çok mu kalın geldi ne yapcam ben eski padleri de çöpe atmıtım kart çöp mü oldu

#58138 Yanıtla
    Sparhawk
    Katılımcı

Hocam selamlar, Rtx 3080 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir.

Ayrıca şu detayı da unutmayın: Almadan önce mutlaka ekran paneli renk doğruluğu (%100 sRGB) ve soğutma bloğu testlerine bakın. Özetle karar noktam: Fiyat/performans baremi güncel piyasa koşullarına göre kıyaslanarak karar verilmelidir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:56’te (Changing the thermal pad and adjusting the GPU temperature to 110 degrees) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=NLq2CrpQ3B0&t=116s

#58142 Yanıtla
    Turgut007
    Katılımcı

@raptor_7 yazdı:
    “rtx 3080 termal pad değişimi sonrası gpu 60 hotspot 110 derece”

Hocam selamlar, Rtx 3080 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir.

Ayrıca şu detayı da unutmayın: Almadan önce mutlaka ekran paneli renk doğruluğu (%100 sRGB) ve soğutma bloğu testlerine bakın. Özetle karar noktam: Fiyat/performans baremi güncel piyasa koşullarına göre kıyaslanarak karar verilmelidir.

#58148 Yanıtla
    Raptor_7
    Katılımcı

Hocam denedim, tavsiyenizden sonra termal padı deıiıtirdim ve hava almayı iyileıtirdim. Sorun çözülmüı, çok memnun oldum. Teıekkür ederim hocam.

#58169 Yanıtla
    KemalK
    Katılımcı

#58175 Yanıtla
    Vedat03
    Katılımcı

💻 Sistem: Core 2 Quad Q6600 @ 3.6GHz | Asus P5Q Pro | 8GB DDR2 1066 | GTX 750 Ti | 850 Evo 250GB
    💬 "Lehim erir, devre susmaz."
    📍 Kocaeli (Gebze)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: rtx 3080 termal pad deıiıimi sonrası gpu 60 hotspot 110 derece konusundaki #58142 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini