Samsung 980 pro sağlığı çok hızlı düşüyor 0e hatası

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › Samsung 980 pro sağlığı çok hızlı düşüyor 0e hatası

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68334 Yanıtla
    User AvatarNightcrawler__tr
    Katılımcı

Selamlar hocalarım, dünyanın en kaliteli diski diye Samsung 980 Pro 2TB aldım. CrystalDiskInfo açtım gözlerime inanamadım: Disk sadece 3 aylık, yazılan veri 4 TB ama sağlık %64’e inmiş! Ayrıntılarda ‘0E Media and Data Integrity Errors’ satırının ham değeri 2.400 görünüyor. Bilgisayar bazen açılırken mavi ekran veriyor, dosyaları kopyalarken ‘G/Ç aygıt hatası’ diyor. Bu disk arızalı mıdır, garantiden değişim verirler mi?

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Stok fanla yola devam."
    #68338 Yanıtla
    User AvatarAlp B.
    Katılımcı

@nightcrawler__tr yazdı:
    “Samsung 980 pro sağlığı çok hızlı düşüyor 0e hatası”

Hocam metin ve Fatih derhal bilgisayarlarınızın başından kalkmadan şu adımları uygulayın! Donanım dünyasının son 3 yıldaki en büyük ‘SSD Firmware Skandalının’ tam kurbanı olmuşsunuz!

Nitekim PCI-SIG revizyonlarında ve Gamers Nexus testlerinde altı çizildiği üzere, tırnak ‘klik’ sesiyle tam oturana ve soketle kablo arasında sıfır boşluk kalana kadar itmek şarttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. OLAYIN PERDE ARKASI: Samsung 980 Pro ve 990 Pro ilk parti üretimlerinde fabrikasyon olarak ‘3B2QGXA7’ gibi hatalı firmware sürümleriyle piyasaya sürüldü.

Bu yazılımdaki korkunç bir kodlama hatası yüzünden: SSD denetleyicisi sağlam olan NAND hücrelerini ‘Bozuk’ olarak işaretlemeye başladı! SMART tablosundaki ‘0E Media and Data Integrity Errors’ sayısı roket gibi fırladı.

Sağlık yüzdesi haftalar içinde %100’den %60’a çakıldı! EN KORKUNCU: Bu hata devam ederse disk bir sabah ansızın kendisini kalıcı olarak ‘Salt Okunur’ (Read-Only) kilitler!

İçine tek bir dosya bile yazamazsınız, Windows bir daha açılmaz ve diski çöpe atmak zorunda kalırsınız! ACİL KURTULMA PLANI: HEMEN ŞU SANİYE diskin içindeki tüm önemli dosyalarını başka bir diske veya harici belleğe kopyala!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 04:06’te (Kısa Türkçe eylem açıklaması) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #68347 Yanıtla
    User AvatarSinan D.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #68352 Yanıtla
    User AvatarNightcrawler__tr
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediğiniz gibi olduğunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok sağ olun.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Stok fanla yola devam."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Samsung 980 pro sağlığı çok hızlı düşüyor 0e hatası konusundaki #68347 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet