samsung ssd firmware güncellemesi nasıl yapılır

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56194 Yanıtla
    throttlestop_pro
    Katılımcı

Selamlar, eski DOS ve 90’lar oyunlarını native oynamak için kenarda retro bir kasa kuruyorum. Selamlar hocalarım, dünyanın en kaliteli diski diye Samsung 980 Pro 2TB aldım. CrystalDiskInfo açtım gözlerime inanamadım: Disk sadece 3 aylık, yazılan veri 4 TB ama sağlık %64’e inmiş! Ayrıntılarda ‘0E Media and Data Integrity Errors’ satırının ham değeri 2.400 görünüyor. Bilgisayar bazen açılırken mavi ekran veriyor, dosyaları kopyalarken ‘G/Ç aygıt hatası’ diyor. Bu disk arızalı mıdır, garantiden değişim verirler miı

#56196 Yanıtla
    Kupon Avcisi94
    Katılımcı

@throttlestop_pro yazdı:
    “samsung ssd firmware güncellemesi nasıl yapılır”

Metin ve Fatih derhal bilgisayarlarınızın başından kalkmadan şu adımları uygulayın! Donanım dünyasının son 3 yıldaki en büyük ‘SSD Firmware Skandalının’ tam kurbanı olmuşsunuz!

OLAYIN PERDE ARKASI: Samsung 980 Pro ve 990 Pro ilk parti üretimlerinde fabrikasyon olarak ‘3B2QGXA7’ gibi hatalı firmware sürümleriyle piyasaya sürüldü. Bu yazılımdaki korkunç bir kodlama hatası yüzünden: 1.

SSD denetleyicisi sağlam olan NAND hücrelerini ‘Bozuk’ olarak işaretlemeye başladı! 2.

SMART tablosundaki ‘0E Media and Data Integrity Errors’ sayısı roket gibi fırladı. Sağlık yüzdesi haftalar içinde %100’den %60’a çakıldı!

3. EN KORKUNCU: Bu hata devam ederse disk bir sabah ansızın kendisini kalıcı olarak ‘Salt Okunur’ (Read-Only) kilitler!

İçine tek bir dosya bile yazamazsınız, Windows bir daha açılmaz ve diski çöpe atmak zorunda kalırsınız! ACİL KURTULMA PLANI: 1.

HEMEN ŞU SANİYE diskin içindeki tüm önemli dosyalarını başka bir diske veya harici belleğe kopyala! 2.

Samsung’un resmi sitesinden ‘Samsung Magician’ yazılımını indir ve kur. 3.

Programı açtığında en altta diskinin yanında kırmızı renkte ‘Update’ uyarısı göreceksin. Firmware güncelleme butonuna tıkla ve en son yamayı yükle!

4. Bilgisayarı yeniden başlat.

ÇOK ÖNEMLİ GERÇEK: Yeni firmware ölüm döngüsünü durdurur; diskin kilitlenmesini engeller. ANCAK düşen o sağlık yüzdesi (%64) ve 0E hataları SMART çipine kazındığı için geri %100’e YÜKSELMEZ!

Eğer diskin sağlığı %80’in altına indiyse ve 0E hataları varsa, verilerini yedekledikten sonra doğrudan Samsung yetkili servisine gönderin. Servis bu kronik firmware hatasını bildiği için sorgusuz sualsiz BİREBİR SIFIR KAPALI KUTU YENİSİYLE değiştirir.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_ed4bba3bd161-768×512.jpg[/img]
    (Referans: CrystalDiskInfo SMART sağlık durumu ve yeniden tahsis edilen sektör (05) tablosu)

#56204 Yanıtla
    Juggernaut
    Katılımcı

Fatih 990 Pro için de Samsung resmi olarak ?ubat 2023’te acil firmware güncellemesi yayınladı. Magician üzerinden güncelleme yapıldışında saılığın hızla erimesi durur.

Bir SSD aldışınızda yapacaınız ilk iı anakart BIOS’u gibi SSD’nin de yazılımını kontrol etmek olmalıdır.

#56208 Yanıtla
    throttlestop_pro
    Katılımcı

Hocam başlantı kablosunu ve slotu kontrol edip disk saılığını test ettim. Okuma/yazma değerleri ve sistem tepkisi normale döndü, çok teıekkürler.

#56217 Yanıtla
    Mert02
    Katılımcı

@throttlestop_pro yazdı:
    “samsung ssd firmware güncellemesi nasıl yapılır”

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: samsung ssd firmware güncellemesi nasıl yapılır konusundaki #56208 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini