Sanal 7.1 surround açıkken oyun sesleri boğuklaşıyor ve yön algılanmıyor

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Simülasyon, Oyun Kolları & Yayın Donanımı › Sanal 7.1 surround açıkken oyun sesleri boğuklaşıyor ve yön algılanmıyor

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #66712 Yanıtla
    User Avatarfanless_psu_06
    Katılımcı

razer kraken aldım 7.1 surround ses açtım sesler öyle bir yankılandı ve yönler karıştı ki kim nereden sıkıyor belli değil kapatınca da yön anlaşılmıyor

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 Sivas (Merkez)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #66721 Yanıtla
    User AvatarReckless_99
    Katılımcı

@fanless_psu_06 yazdı:
    “Sanal 7.1 surround açıkken oyun sesleri boğuklaşıyor ve yön algılanmıyor”

Hocam Oyunlarda sesin ters veya boğuk gelmesi, ya fiziksel donanım seviyesinde ya da yazılımsal Çift Uzamsal Ses (Double Spatial Audio Processing) ve Faz İptali (Phase Cancellation) kaynaklıdır. Modern rekabetçi oyunların tamamı (CS2’nin 3D Audio Processing motoru, Valorant’ın HRTF motoru, Overwatch’un Dolby Atmos’u) zaten kulak şekli ve baş transfer fonksiyonunu (HRTF) oyun motoru içinde hesaplayıp stereo kulaklığa mükemmel yön bilgisiyle iletir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Eğer siz oyun motoru HRTF üretirken Windows üzerinden ‘Windows Sonic / Dolby Atmos for Headphones’ açarsanız VEYA kulaklığın yan yazılımından (Razer Synapse THX, Logitech G HUB Surround, SteelSeries Sonar) Sanal 7.1’i zorlarsanız, aynı ses verisi iki kez konvolüsyondan geçer.

Sonuç: Frekans fazları birbirini yok eder (phase invert/cancel), ses bir kovadan geliyormuş gibi yankılanır ve sağ-sol yön ayrımı tersine dönebilir veya tamamen silinir! ADIM TEŞHİS VE DÜZELTME: Fiziksel Jak & Kablo Kontrolü: Kasanın arkasına takılan 3.5 mm Y-ayırıcı kablonun (splitter) yeşil (kulaklık) ve pembe (mikrofon) uçlarının doğru takıldığından emin olun.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #66726 Yanıtla
    User AvatarHüseyin34
    Katılımcı

aynı rezilliği 2 hafta çektim cs de mirage da rampa sesini b deden duyuyordum. meğer steelseries sonar açıkken arkada windows sonic de açık kalmış ikisi birbirine girince sesler ters dönüyormuş.

windows sonic’i kapattım kulaklık yazılımından da surroundu kapattım saf stereo yaptım. sonra oyun içinden 3d ses işlemeyi açtım şu an adamın nerede adım attığını koordinat duyuyorum resmen hile gibi oldu boşuna sanal 7.1 açmayın çöptür.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 Mersin (Mezitli)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #66729 Yanıtla
    User Avatarfanless_psu_06
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 Sivas (Merkez)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    #66736 Yanıtla
    User AvatarSerdar Çelik
    Katılımcı

@fanless_psu_06 yazdı:
    “Sanal 7.1 surround açıkken oyun sesleri boğuklaşıyor ve yön algılanmıyor”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Denizli (Pamukkale)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Sanal 7.1 surround açıkken oyun sesleri boğuklaşıyor ve yön algılanmıyor konusundaki #66721 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet