Scsi ile ide arasindaki fark nedir retro

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61893 Yanıtla
    User AvatarSamet M.
    Katılımcı

1998 yılında bir sunucu kasasından 10.000 RPM dönen bir Seagate Cheetah SCSI sabit disk ve Adaptec 2940UW PCI SCSI kartı söktüm. Evdeki 7200 RPM IDE sabit diskli sistemimle karşılaştırdım. IDE diskte büyük bir dosya kopyalarken veya CD yazarken Windows 98’de fare imleci takılıyor, CPU kullanımı %80’e fırlıyordu; SCSI diskte ise arkada 3 tane dosya kopyalanırken CPU kullanımı %2’de kalıyor, fare yağ gibi kayıyordu! SCSI diskin bu çoklu görev gücünün sırrı neydi?

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "F/P her şeydir."
    #61895 Yanıtla
    User AvatarCemM
    Katılımcı

Hocam dükkanda kurgu yapan televizyonculara Adaptec 2940UW kartla Seagate Cheetah 10.000 RPM disk takardık. Windows NT 4.0 açılışı 5 saniye sürerdi!

VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Diskin içine bir şey kopyalarken arkada CD yazardın, oyun oynardın makina banamısın demezdi.

Ama diskin sesi öyleydi ki sanki kasanın içinde mini matkap çalışıyordu; metal kasayı titretirdi. Fiyatı da bir asgari ücret kadardı.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    📍 Bursa (Osmangazi)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    #61904 Yanıtla
    User AvatarTurgutM
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    📍 Balıkesir (Karesi)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    #61915 Yanıtla
    User AvatarSamet M.
    Katılımcı

Hocam retro sistemi açıp önerdiğiniz ayarı girdim, şu an donma yapmadan çalışıyor. Konuyu açtığıma değdi, elinize sağlık.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "F/P her şeydir."
    #61930 Yanıtla
    User AvatarBerk Ö.
    Katılımcı

Hocam sistem oturmuşken bir DOS oyunuyla stres testi yapıp nostaljinin keyfine varabilirsin. Hayırlı olsun.

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Scsi ile ide arasindaki fark nedir retro konusundaki #61904 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini