sfc scannow bozuk dosya buldu ama onaramadı çözümü

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › sfc scannow bozuk dosya buldu ama onaramadı çözümü

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57379 Yanıtla
    Kemal10
    Katılımcı

bilgisayarda sistem dosyaları çöktü sfc scannow ve dism komutları sırası nasıl olmalı

#57399 Yanıtla
    Oguz03
    Katılımcı

@kemal10 yazdı:
    “sfc scannow bozuk dosya buldu ama onaramadı çözümü”

Hocam Windows kullanıcılarının en büyük yanılgısı, herhangi bir sistem bozulmasında sadece sfc /scannow komutunu çalıştırıp mucize beklemektir. Bu iki aracın çalıma mekanizmasını ve neden kesin bir sıra ile çalıştırılması gerektiıini teknik olarak açıklayayım: > > SFC ve DISM mantığı Neden farklıdırı: >.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. SFC (System File Checker): Windows’un aktif kullandışı sistem dosyalarını (System32, SysWOW64 vb.) denetler.

Bozuk veya modifiye edilmiı bir DLL bulursa, onu bilgisayarınızın yerel sabit diskinde saklanan C:\Windows\WinSxS (Bileıen Deposu / Component Store) yedeıinden kopyalayarak onarır. Sorun ?udur: Eıer elektrik kesintisi, başarısız bir güncelleme veya disk hatası yüzünden WinSxS deposunun kendisindeki yedek dosya da bozulmuısa, SFC dosyayı deıiıtirecek sağlam bir kaynak bulamaz ve “found corrupt files but was unable to fix some of them”* hatasını verir.

DISM (Deployment Image Servicing and Management): ??te burada devreye girer. DISM, yerel Windows imajını ve doırudan o bozulmuı WinSxS bileıen deposunu denetler.

Doırudan resmi Microsoft Windows Update sunucularına başlanarak temiz, orijinal sistem dosyalarını indirir ve yerel depoyu sıfırdan onarır.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Kısa Türkçe eylem açıklamas?) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=V3miJh6uSno

#57405 Yanıtla
    Yunus C.
    Katılımcı

@kemal10 yazdı:
    “sfc scannow bozuk dosya buldu ama onaramadı çözümü”

hocam haftalarca windows update’te 0x800f081f hatası aldım, güncelleme %100 oluyordu sonra ‘deıiıiklikler geri alınıyor’ diyip iptal ediyordu. forumlarda herkes basm?? sfc /scannow tavsiyesini, 10 kere çalıştırdım hep ‘onarılamad?’ diyordu az kalsın sinirden format atacaktım.

meıer sfc’nin çektiıi kaynak depo bozukmuı. yönetici cmd açıp DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth çektim.

10 dakika bekletti, internetten eksik bileıenleri indirdi tamamlandı dedi. hemen peıine sfc /scannow yaptım, çatır bütün bozuk dosyaları tamir etti.

bilgisayarı yeniden başlattım ne update hatası kaldı ne başlat menüsü donması. bu dism komutu hayat kurtarır.

#57410 Yanıtla
    Kemal10
    Katılımcı

Hocam retro sistemi açıp önerdiıiniz ayarı girdim, ?u an donma yapmadan çalığıyor. Konuyu açtışığıma deıdi, elinize sağlık.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: sfc scannow bozuk dosya buldu ama onaramadı çözümü konusundaki #57399 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini