Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Sfc scannow her seferinde bozuk dosya buluyor döngü, sfc scannow
- Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 42 dakika önce
Kupon Avcisi54 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Morpheus_35KatılımcıHocam
C:\Windows\Logs\CBS\CBS.logdosyasına baktım,bthmodem.sysve bazı Bluetooth dosyalarının hash değerleri uyuşmuyor yazıyor. SFC bu dosyaları neden kalıcı düzeltemiyor?”💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB📍 Konum: Ankara (Keçiören)"İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
📍 Ankara (Keçiören)
[/imza]
Kerem T.KatılımcıDostum Windows onarım dünyasının en yaygın yanılgısına yakalanmışsın! SFC komutunun her seferinde aynı dosyaları onarıp asla temiz çıkmamasının sebebi: Dosyaların kopyalandığı ‘Kaynak Deponun’ (WinSxS Bileşen Deposu) bizzat kendisinin bozuk olmasıdır!
Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Windows’un iç mimarisini ve bunu 2 adımda nasıl kökünden çözeceğini anlatalım: SFC Aslında Ne Yapar?:
sfc /scannowkomutu sihirli bir şekilde internetten dosya indirmez!Windows’un çalışan sistem dosyalarını (
System32) tarar; eğer bozuk bir dosya bulursa, onun sağlam kopyasını sabit diskindekiC:\Windows\WinSxS(Bileşen Deposu) klasöründen alıp System32’ye kopyalar. Sonsuz Döngü Neden Olur?: Eğer senin o WinSxS yedek deponun içindeki orijinal dosya veya manifest kaydı bir elektrik kesintisinde veya hatalı Windows güncellemesinde bozulduysa; SFC bozuk dosyayı düzeltmek için gidip bozuk olan depodan başka bir bozuk dosya alır ve yerine koyar!Her taramada ‘dosyayı onardım’ der ama koyduğu dosya da bozuk olduğu için bir sonraki taramada yine hata bulur! Altın Sıralama: Önce DISM, Sonra SFC!
Depoyu tamir etmeden SFC çalıştırmak faydasızdır. Kesin Çözüm Adımları: Komut İstemini (CMD) Yönetici Olarak aç.
”💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB📍 Konum: Balıkesir (Karesi)"Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
📍 Balıkesir (Karesi)
[/imza]
Ercan03KatılımcıHocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
”💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB📍 Konum: Tekirdağ (Süleymanpaşa)"İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
[/imza]
Morpheus_35KatılımcıKonu: “Sfc scannow her seferinde bozuk dosya buluyor döngü, sfc scannow” Ben @morpheus_35 olarak geri dönüyorum. Dediğiniz gibi yaptım, sfc scannow komutunu çalıştırdım ve bozuk dosyasını buldum.
Ancak, bu seferki farklıydı. Dosyanın adı “system32.dll” idi.
Dediğiniz gibi, dosyanın yerini değiştirdim ve sfc scannow komutunu tekrar çalıştırdım. Bu sefer, bozuk dosya bulamadı ve tüm işlemler sorunsuz geçti.
Şimdilik problem çözülmüş gibi görünüyor.
”💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB💬 "[imza]💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB📍 Konum: Ankara (Keçiören)"İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
📍 Ankara (Keçiören)
[/imza]
Kupon Avcisi54Katılımcı@morpheus_35 yazdı:
“Sfc scannow her seferinde bozuk dosya buluyor döngü, sfc scannow”Hocam geçmiş olsun, sfc scannow döngüsünden kurtulmanızı dilerim. Ancak, uzun vadede bu sorunların tekrar ortaya çıkmasını önlemek için, sistemde yer alan bozuk dosyaları düzenli aralıklarla sfc scannow ile temizlemeyi unutmayın.
”💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070💬 "[imza]💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070📍 Konum: Adana (Seyhan)"ZFS pool scrub: 0 errors."
📍 Adana (Seyhan)
[/imza] -
YazarYazılar