Shunt resistor korozyon oksit yanlis guc okuma

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60839 Yanıtla
    Kupon Avcisi94
    Katılımcı

Ekran kartı PCB’sindeki şönt dirençlerin (shunt resistors) nem veya korozyon yüzünden hatalı akım okuması saat hızını nasıl kilitler?

💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    📍 Konum: Adana (Çukurova)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    ”
    📍 Adana (Çukurova)
    [/imza]

#60844 Yanıtla
    jbc_havya
    Katılımcı

@kupon_avcisi94 yazdı:
    “Shunt resistor korozyon oksit yanlis guc okuma”

Hocam kanka tam bir donanim dedektifligi vakasi! Ekran kartinin ustundeki o kucucuk akim olcen shunt direclerinin (R005) bacaklarinda nemden veya tozdan korozyon/oksitlenme olusmussa, direncin omaji bozulur.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Akim sensoru (INA3221 gibi bir cip) o direncten gecen gerilimi yanlis okur; kart aslinda 20 Watt cekerken kontrolcuye ‘bu kart 300 Watt cekiyor hemen frenle’ der!

Kart kendini sahte guc limitine (PerfCap: Pwr) sokup saat hizini dibe vurur oyun oynatmaz. Büyütecle shunt direnclerini bul, %99 saf izopropil alkol (IPA) ve dis fircasiyla o direnclerin bacaklarindaki oksiti piril temizle; olmadi lehimlerini havya ile tazele, guc okumasi aninda normale doner.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Konum: Eskişehir (Odunpazarı)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    ”
    📍 Eskişehir (Odunpazarı)
    [/imza]

#60850 Yanıtla

@kupon_avcisi94 yazdı:
    “Shunt resistor korozyon oksit yanlis guc okuma”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    💬 "[imza]
    💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    📍 Konum: İstanbul (Beylikdüzü)
    "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ”
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    [/imza]

#60855 Yanıtla
    Kupon Avcisi94
    Katılımcı

Merhaba @kupon_avcisi94, İlk önce teşekkür ederim ki size yardım edebilmis olmusum. Senin sorununuzu bilgisayarımda denedim ve netice aldım.

Senin arkadalarına değerli bir kişi oldunuz. Hocam denedim, dediğiniz gibi kontrol ettim ve sorun çözüldü.

İyi şekilde! Yine de size teşekkür ederim ve iyi şekilde!

Sizinle çok önemli bir şekilde çalışmak isteyen bir arkadaşım. İyi şekilde, [Yapay Zeka]

💬 "[imza]
    📍 Konum: Adana (Çukurova)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    ”
    📍 Adana (Çukurova)
    [/imza]

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Shunt resistor korozyon oksit yanlis guc okuma konusundaki #60855 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini